Roman Paulus
Doba přípravy40 min.

Rozmáčklé brambory z trouby

 Brambory jsou úžasně univerzální. Dá se z nich připravit spousta různých příloh, ale i hlavních jídel. Dnešní recept šéfkuchaře Romana Pauluse je na pomezí obojího. Pečené rozmáčknuté brambory skvěle poslouží jako netradiční příloha, ale správně ochucené se dají využít i jako menší vegetariánské hlavní jídlo – takové bramborové placky. Jejich příprava je snadná – Roman Paulus vám ukáže, jak je správně připravit, rozmáčknout s pomocí pečicího papíru i následně ochutit a nechat dopéct. Na dochucení můžete použít buď parmazán, česnek a mix koření, stejně jako šéfkuchař, anebo přidat cokoliv dalšího, co budete chtít.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • menší brambory
  • extra panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • parmazán
  • česnek
  • koření dle chuti
  • pečicí papír
  • pečící plech

POSTUP

Menší brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a necháme lehce vychladnout.

Tip: Brambory nemusí být uvařené úplně doměkka, jelikož se budou ještě dopékat v troubě.

Poklademe na pečící papír a skleničkou, rukama nebo šťouchadlem rozmáčkneme. 

Tip: Rozmačkávání brambor si můžeme usnadnit přikrytím další vrstvou pečicího papíru.

Zastříkneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby rozpálené na 230 °C dozlatova. 

Předpečené brambory ještě jednou rozmáčkneme, zasypeme parmazánem, česnekem či oblíbeným kořením a dopečeme dokřupava.

Tip: K ochucení budou výborné i čerstvé bylinky, sušený česnek, chilli nebo grilovací koření.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.