Roman Paulus
Doba přípravy20 min.

Americké brambory z horkovzdušné fritézy

Domácí americké brambory jsou jedny z nejlepších, které můžete ochutnat, a tak šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na americké brambory (případně hranolky) připravené v horkovzdušné fritéze. Díky tomu, že horkovzdušná fritéza používá ke smažení opravdu jen vzduch a minimální množství tuku, budete potřebovat kromě samotných brambor a lžíce oleje už jenom sůl a koření, kterým budete chtít brambory ochutit. Hodí se například sušený česnek, tymián, oregano, paprika, anebo jednoduše jakékoliv další koření, které máte rádi.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • brambory (typ C – moučné)
  • olivový olej
  • sůl
  • sušený česnek
  • sušené oregano
  • sušený tymián
  • mletá pálivá paprika
  • mletá sladká paprika

POSTUP

Brambory dobře očistíme a omyjeme, ale ideálně neloupeme. Nakrájíme je na měsíčky, které vložíme do studené vody, kde je dobře propláchneme.

Tip: Pokud máte čas, nechce brambory ve studené vodě alespoň hodinu odležet. Výsledek pak bude o něco lahodnější.

Propláchnuté dílky vyndáme a dobře osušíme. Následně v míse promícháme s trochou oleje, solí, sušeným česnekem a bylinkami.

Připravenou směs nasypeme do horkovzdušné fritézy předehřáté na 200 °C a pečeme 10 minut. Poté promícháme, aby se propekly ze všech stran a dopečeme dalších několik minut dozlatova.

Pokud brambory neoloupete a nakrájíte je na měsíčky, získáte americké brambory. Oloupané brambory můžete nakrájet na hranolky a díky tomu získat buď silnější „chunk fries“ nebo tenké „french fries“.

Hotové domácí americké brambory dochutíme solí a mletou paprikou. Podáváme jako přílohu nebo samostatné jídlo s koktejlovou omáčkou či chilli majonézou.

Tip: Jak připravit koktejlovou omáčku nebo domácí chilli majonézu se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU