Roman Paulus
Doba přípravy20 min.

Italský dresink

Když se naučíte několik jednoduchých dresinků, otevřou se vám dveře ke stovkám skvělých salátových receptů. Začněte jednoduše – italským dresinkem, který se hodí na většinu listových salátů, ale třeba i jako dip ke grilovanému masu. Chuť Itálie v tomto receptu zastupuje zejména oregano, parmezán (či pecorino) a olivový olej. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lžíce nasekaných kapar
  • 1 × lžíce sekaného čerstvého oregana
  • 1 × lžíce dijonské hořčice
  • 2 × lžíce strouhaného parmazánu
  • špetka chilli
  • 1 × stroužek česneku
  • 2 × lžíce citronové šťávy
  • 45 ml červeného vinného octa
  • 1 × lžíce medu
  • 1 × lžíce strouhané citronové kůry
  • 60 ml extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Nasekané kapary, pálivou papričku, oregano, tymián, hořčici, strouhaný parmazán, česnek a citronovou kůru zalijeme citronovou šťávou, vinným octem, medem, olivovým olejem a promícháme. Osolíme, opepříme a krátce promixujeme tyčovým mixérem.

Skladujeme v lednici v uzavřené nádobě, kde vydrží až týden.

Rychlý salát:

Zeleninový mix na salát doplníme o půlky cherry rajčátek a opečené chlebové krutonky. Ochutíme připraveným dresinkem, zasypeme čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a mletým pepřem.

Jak připravit krutonky se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 197 kcal, 4 g bílkovin, 7 g sacharidů, 17 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.