Roman Paulus
Doba přípravy20 min.

Italský dresink

Když se naučíte několik jednoduchých dresinků, otevřou se vám dveře ke stovkám skvělých salátových receptů. Začněte jednoduše – italským dresinkem, který se hodí na většinu listových salátů, ale třeba i jako dip ke grilovanému masu. Chuť Itálie v tomto receptu zastupuje zejména oregano, parmezán (či pecorino) a olivový olej. 

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 polév. lž. nasekaných kapar
  • 1 polév. lž. sekaného čerstvého oregana
  • 1 polév. lž. dijonské hořčice
  • 2 polév. lž. strouhaného parmazánu
  • špetka chilli
  • 1 stroužek česneku
  • 2 polév. lž. citronové šťávy
  • 45 ml červeného vinného octa
  • 1 polév. lž. medu
  • 1 polév. lž. strouhané citronové kůry
  • 60 ml extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Nasekané kapary, pálivou papričku, oregano, tymián, hořčici, strouhaný parmazán, česnek a citronovou kůru zalijeme citronovou šťávou, vinným octem, medem, olivovým olejem a promícháme. Osolíme, opepříme a krátce promixujeme tyčovým mixérem.

Skladujeme v lednici v uzavřené nádobě, kde vydrží až týden.

Rychlý salát:

Zeleninový mix na salát doplníme o půlky cherry rajčátek a opečené chlebové krutonky. Ochutíme připraveným dresinkem, zasypeme čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a mletým pepřem.

Jak připravit krutonky se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU