Salát s cizrnou a avokádem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte chuť na zdravý a chutný salát, který zasytí? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na salát s cizrnou, avokádem, olivami a balkánským sýrem.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Salát s cizrnou a avokádem

  • 200 g vařené cizrny Sol&Mar
  • 130 g papriky tří barev
  • 1 × červená cibule
  • 130 g salátové okurky
  • 160 g cherry rajčat
  • 160 g (1 sklenice) černých oliv bez pecky Baresa
  • 120 g (1 sklenice) zelených oliv plněných česnekem Baresa
  • 2 × avokáda
  • 2 × citrony (šťáva)
  • 1 × lžíce francouzské dijonské hořčice Kania
  • 100 ml bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • hrst sekané bazalky + pár lístků na ozdobu
  • 100 g balkánského sýra Pilos

Česnekové krutonky

  • 1 × houska
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 8 × stroužků česneku
  • 2 × lžíce sekané listové petržele

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 905 kJ / 694 kcal

Bílkoviny

13,20 g

Tuky

56,10 g

Vláknina

13,70 g

Sůl

4,70 g

Sacharidy

40,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Salát s cizrnou a avokádem:

01.Cizrnu uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Papriky, okurky a avokáda nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, cherry rajčata na čtvrtky a olivy necháme okapat. Asi polovinu jednoho avokáda nakrájíme na plátky.

02.Cizrnu, papriku, cibuli, okurku, rajčata, olivy a avokádo na kostičky promícháme v prostorné míse.

03.Z citronové šťávy, hořčice, oleje, pepře a soli připravíme dresink.

04.Nakonec k zelenině přidáme nasekanou bazalku, zalijeme dresinkem, jemně promícháme a necháme odležet.

Česnekové krutonky:

05.Housku nakrájíme na kostičky a orestujeme v pánvi s rozpuštěným máslem ze všech stran téměř dozlatova. Nakonec přidáme najemno nasekané stroužky česneku a krátce orestujeme. Dochutíme špetkou soli a čerstvou nasekanou listovou petrželí.

Servírování:

06.Servírujeme ve velké míse posypané nalámaným řeckým sýrem, plátky avokáda, česnekovými krutonky a pár lístky čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo