Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cizrnu uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Papriky, okurky a avokáda nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, cherry rajčata na čtvrtky a olivy necháme okapat. Asi polovinu jednoho avokáda nakrájíme na plátky.
Cizrnu, papriku, cibuli, okurku, rajčata, olivy a avokádo na kostičky promícháme v prostorné míse.
Z citronové šťávy, hořčice, oleje, pepře a soli připravíme dresink.
Nakonec k zelenině přidáme nasekanou bazalku, zalijeme dresinkem, jemně promícháme a necháme odležet.
Housku nakrájíme na kostičky a orestujeme v pánvi s rozpuštěným máslem ze všech stran téměř dozlatova. Nakonec přidáme najemno nasekané stroužky česneku a krátce orestujeme. Dochutíme špetkou soli a čerstvou nasekanou listovou petrželí.
Servírujeme ve velké míse posypané nalámaným řeckým sýrem, plátky avokáda, česnekovými krutonky a pár lístky čerstvé bazalky.