Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Nugetky z tofu připravené v horkovzdušné fritéze

Na tomto receptu si pochutnají nejenom vegani a vegetariáni! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video na bezmasé nugetky připravované v horkovzdušné fritéze. K jejich přípravě použijete tofu a je jenom na vás, jestli zvolíte přírodní, bylinkové, marinované anebo třeba uzené. Aby byly tofu nugetky krásně křupavé, je dobré je ve fritéze krátce předpéct a poté obalit v mouce, škrobu, směsi koření dle chuti a na závěr v drcených kukuřičných lupínkách. Nakonec vám udělají radost buď jen tak, nebo jako součást hlavního jídla.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 360 g tofu
  • 100 g hladká mouka
  • 1 × lžíce kukuřičná mouka
  • 30 g bramborový škrob
  • 150 g sladká chilli omáčka Kania
  • 1 × lžička mletá paprika
  • 1 × lžička mletý česnek
  • 1 × lžička kari koření
  • sůl
  • pepř
  • 1 × lžíce voda
  • 50 g kukuřičné lupínky
  • rostlinný olej ve spreji

POSTUP

Tofu nakrájíme na asi 4 cm velké kostky a v horkovzdušné fritéze rozehřáté na 200 °C fritujeme 10 minut.

Předpečené kostičky obalíme nejprve ve směsi škrobu, hladké a kukuřičné mouky. Následně v tekuté směsi z chilli omáčky, mleté papriky, mletého česneku, vody, kari, soli, pepře a trochy vody. Nakonec v rozdrcených kukuřičných lupíncích.

Obalené tofu znovu vrátíme do horkovzdušné fritézy a při 200 °C dopečeme dalších 10–15 minut dokřupava. V půlce pečení kousky obrátíme, aby se propekly rovnoměrně.

Podáváme samostatně jako malé občerstvení, případně s přílohou jako hlavní chod.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 373 kcal, 15 g bílkovin, 57 g sacharidů, 6 g tuků.



Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU