Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Restované soba nudle s uzeným tofu

Dnes si připravíme soba nudle s tofu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • wok olej Vitasia
  • 30 g zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g mrkve
  • 1 červená cibule
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 300 g (1 balení) soba nudlí Vitasia
  • mungo výhonky v nálevu Vitasia
  • 180 g (1 balení) uzeného tofu Chef Select
  • 2 polév. lž. sójové omáčky Vitasia
  • tmavá wok omáčka Vitasia
  • čerstvý koriandr
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 100 g solených a restovaných kešu ořechů Alesto
  • řepkový olej Vita D'or
  • šalotka
  • kovové sítko nebo kleště
  • wok pánev

POSTUP

Veškeré suroviny si předpřipravíme a nakrájíme. Cibuli a mrkev na proužky, oloupaný zázvor a česnek najemno, z tofu uděláme asi půlcentimetrové kostičky, výhonky scedíme a dáme vařit osolenou vodu na nudle.

V rozpálené wok pánvi zpěníme zázvor a česnek na oleji, po chvilce přidáme cibuli a mrkev.

V tuto chvíli dáme do vroucí vody vařit soba nudle.

Do pánve mezitím přidáme mungo výhonky, tofu a ochutíme sójovou a wok omáčkou a přidáme čerstvě uvařené nudle. Zlehka promícháme, zasypeme nahrubo pokrájeným koriandrem a podáváme.

Na talíři dokončíme nasekanou lahůdkovou cibulkou, kešu ořechy, šalotkou pomalu smaženou v rostlinném oleji a ozdobíme několika lístky koriandru.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU