Riccardo Lucque
Doba přípravy30 min.

Ravioli s ricottou a špenátem

Klasický italský recept – ravioli plněné špenátem a ricottou s máslovo-šalvějovou omáčkou. Tento recept vám krok za krokem představí náš odborník na italskou kuchyní Riccardo Lucque.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
3

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Čerstvé těsto:

  • 400 g hladká mouka Belbake + na pomoučnění
  • 6 × vejce „M“

Náplň:

  • 250 g ricotta Milbona
  • 250 g čerstvý baby špenát
  • sůl Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • muškátový oříšek
  • 0,5 × citron (kůra)
  • 150 g parmezán Italiamo + na servírování

Omáčka:

  • 100 g máslo Pilos
  • 20 × lístek čerstvá šalvěj
  • strojek na těstoviny
  • hrnec
  • pánev
  • rádýlko ozdobné
  • cukrářský sáček
  • mašlovačka
  • jemné struhadlo

POSTUP

Čerstvé těsto:

1. Mouku nasypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, vlijeme vejce a vypracujeme hladké těsto.

Tip: Těsto můžete zamíchat i v robotu.

Náplň:

2. Špenát zblanšírujeme, dobře vymačkáme a nasekáme.

Tip: Můžete použít i zmrazený špenát. 

3. Do mísy vložíme ricottu, nasekaný špenát, muškátový oříšek, nastrouhanou citronovou kůru, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný parmezán a promícháme. Směs vložíme do cukrářského sáčku.

Ravioli:

4. Těsto pomoučníme a vyválíme natenko. 

Tip: Ulehčete si práci a použijte strojek na těstoviny.

5. Na polovinu těsta naneseme malé kopečky náplně, mezery bez náplně potřeme rozšlehaným vejcem, přiklopíme druhou polovinou vyváleného těsta a dobře utěsníme. Uvnitř nesmí zůstat vzduch. Pomocí rádýlka nakrájíme ravioli.

6. Ravioli vaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody al dente asi 1,5 minuty. 

Omáčka:

7. Mezitím připravíme omáčku. V pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme lístky šalvěje a necháme lehce zkaramelizovat. Můžeme přidat trochu vody z vaření těstovin.  

8. Uvařené ravioli vkládáme z hrnce přímo do pánve a promícháme s máslovou omáčkou.

9. Servírujeme do hlubšího talíře, na dno dáme trochu strouhaného parmezánu, poté ravioli a přelijeme omáčkou se šalvějí.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 977 kcal, 44 g bílkovin, 78 g sacharidů, 53 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.