Klasický italský recept – ravioli plněné špenátem a ricottou s máslovo-šalvějovou omáčkou. Tento recept vám krok za krokem představí náš odborník na italskou kuchyní Riccardo Lucque.
Klasický italský recept – ravioli plněné špenátem a ricottou s máslovo-šalvějovou omáčkou. Tento recept vám krok za krokem představí náš odborník na italskou kuchyní Riccardo Lucque.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Mouku nasypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, vlijeme vejce a vypracujeme hladké těsto.
Tip: Těsto můžete zamíchat i v robotu.
2. Špenát zblanšírujeme, dobře vymačkáme a nasekáme.
Tip: Můžete použít i zmrazený špenát.
3. Do mísy vložíme ricottu, nasekaný špenát, muškátový oříšek, nastrouhanou citronovou kůru, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný parmezán a promícháme. Směs vložíme do cukrářského sáčku.
4. Těsto pomoučníme a vyválíme natenko.
Tip: Ulehčete si práci a použijte strojek na těstoviny.
5. Na polovinu těsta naneseme malé kopečky náplně, mezery bez náplně potřeme rozšlehaným vejcem, přiklopíme druhou polovinou vyváleného těsta a dobře utěsníme. Uvnitř nesmí zůstat vzduch. Pomocí rádýlka nakrájíme ravioli.
6. Ravioli vaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody al dente asi 1,5 minuty.
7. Mezitím připravíme omáčku. V pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme lístky šalvěje a necháme lehce zkaramelizovat. Můžeme přidat trochu vody z vaření těstovin.
8. Uvařené ravioli vkládáme z hrnce přímo do pánve a promícháme s máslovou omáčkou.
9. Servírujeme do hlubšího talíře, na dno dáme trochu strouhaného parmezánu, poté ravioli a přelijeme omáčkou se šalvějí.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 977 kcal, 44 g bílkovin, 78 g sacharidů, 53 g tuků.