Šťavnaté masové kuličky v paprikové omáčce s rýží – tak vypadá rychlý a chutný oběd pro celou rodinu podle Marcela Ihnačáka. Vyzkoušíte ho?
Šťavnaté masové kuličky v paprikové omáčce s rýží – tak vypadá rychlý a chutný oběd pro celou rodinu podle Marcela Ihnačáka. Vyzkoušíte ho?
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme rýži, osolíme, následně zalijeme vroucí vodou, promícháme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C asi na 20 minut.
2. Po uvaření rýži vyndáme z trouby, promícháme necháme dojít ve vypnuté troubě, než dopečeme masové kuličky.
3. Do mísy vložíme mleté maso, vejce, mouku, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 2 lahůdkové cibulky nakrájené nadrobno, rozmarýn a promícháme. Z připravené směsi vytvoříme kuličky, které obalíme v strouhance a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran.
4. 2 lahůdkové cibulky, 2 stroužky česneku a červenou papriku nakrájíme a přidáme do pánve k masovým kuličkám. Přidáme bobkové listy a větvičku rozmarýnu a pokračujeme v restování. Přidáme mletou papriku a 2 lžíce másla, promícháme a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme šťávu z ½ citronu a krátce povaříme. Před dokončením přidáme 1 lžíci másla a listovou petržel a stáhneme z ohně.
5. Před podáváním posypeme pokrm nasekanou listovou petrželí.