Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Masové kuličky v paprikové omáčce s rýží

Šťavnaté masové kuličky v paprikové omáčce s rýží – tak vypadá rychlý a chutný oběd pro celou rodinu podle Marcela Ihnačáka. Vyzkoušíte ho?

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
3

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Rýže:

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 250 g jasmínová rýže Golden Sun
  • sůl Kania
  • 500 ml vroucí voda

Masové kuličky:

  • 500 g mleté maso mix Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × vejce „M“
  • 1 × lžíce hladká mouka Belbake
  • sůl Kania
  • černý mletý pepř Kania
  • 4 × stroužek česnek
  • 4 × lahůdková cibulka
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 g strouhanka Belbake
  • 1 × červená paprika
  • 2 × bobkový list Kania
  • 1 × lžíce sladká mletá paprika Kania
  • 3 × lžíce máslo Pilos
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • listová petržel

POSTUP

Rýže:

1. V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme rýži, osolíme, následně zalijeme vroucí vodou, promícháme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C asi na 20 minut. 

2. Po uvaření rýži vyndáme z trouby, promícháme necháme dojít ve vypnuté troubě, než dopečeme masové kuličky.

Masové kuličky:

3. Do mísy vložíme mleté maso, vejce, mouku, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 2 lahůdkové cibulky nakrájené nadrobno, rozmarýn a promícháme. Z připravené směsi vytvoříme kuličky, které obalíme v strouhance a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran. 

4. 2 lahůdkové cibulky, 2 stroužky česneku a červenou papriku nakrájíme a přidáme do pánve k masovým kuličkám. Přidáme bobkové listy a větvičku rozmarýnu a pokračujeme v restování. Přidáme mletou papriku a 2 lžíce másla, promícháme a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme šťávu z ½ citronu a krátce povaříme. Před dokončením přidáme 1 lžíci másla a listovou petržel a stáhneme z ohně.

5. Před podáváním posypeme pokrm nasekanou listovou petrželí.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.