Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Dýňové kari s masovými kuličkami

Na tomto receptu si rozhodně pochutnáte. Indická kuchyně se totiž na podzim skvěle hodí. Díky tomu, že je pikantní, tak krásně zahřeje, a navíc využijete sezónní suroviny. Jako třeba dýni! Šéfkuchař Roman Paulus připravil video recept na kari s hokaido dýní a masové kuličky, které můžete, pokud budete chtít, vyměnit za veganské mleté anebo krůtí či kuřecí maso. Tento jednoduchý recept navíc zvládnete připravit velmi snadno. Kromě trošky času nevyžaduje nic složitějšího, než je nakrájení a postupné smíchání všech surovin. Pochutnáte si na něm s rýží anebo chlebem naan.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 polév. lž. řepkového oleje Vita D'or
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g zázvoru
  • 2 rajčata
  • 20 g kari koření Kania
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 400 ml (1 plechovka) kokosového mléka Freshona
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 400 g dýně Hokaido
  • 400 g mletého masa mix XXL Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 50 g bio červené čočky Bonitas
  • hrst čerstvého koriandru
  • 400 g jasmínové rýže Golden Sun

POSTUP

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor dosklovata. Přidáme rajčata nakrájená na kostky, orestujeme, zaprášíme kari kořením a krátce opečeme. Podlijeme vývarem, přilijeme kokosové mléko, osolíme a přidáme nakrájenou vydlabanou dýni. Pomalu dusíme pod pokličkou asi 30 minut, dokud se dýně neuvaří.

Maso osolíme, opepříme a z vytvarujeme kuličky, které opékáme v pánvi s olejem při nižší teplotě ze všech stran.

Po 15 minutách dušení do základu na omáčku přidáme červenou čočku a dovaříme. Poté dochutíme nasekaným koriandrem a podáváme ve vydlabané dýni s masovými kuličkami. Rýži servírujeme v misce zvlášť, uvařenou podle návodu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU