Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor dosklovata. Přidáme rajčata nakrájená na kostky, orestujeme, zaprášíme kari kořením a krátce opečeme. Podlijeme vývarem, přilijeme kokosové mléko, osolíme a přidáme nakrájenou vydlabanou dýni. Pomalu dusíme pod pokličkou asi 30 minut, dokud se dýně neuvaří.
Maso osolíme, opepříme a z vytvarujeme kuličky, které opékáme v pánvi s olejem při nižší teplotě ze všech stran.
Po 15 minutách dušení do základu na omáčku přidáme červenou čočku a dovaříme. Poté dochutíme nasekaným koriandrem a podáváme ve vydlabané dýni s masovými kuličkami. Rýži servírujeme v misce zvlášť, uvařenou podle návodu.