Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Masové kuličky s parmazánem a batáty

Masové kuličky si nemusíte dávat jen během nakupování švédského nábytku, ale pochutnat si na nich můžete, kdykoliv si zamanete! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na kuličky z mletého masa pečené na plechu společně s batáty a kousky červené cibule. Zjistíte, jak správně namíchat masovou směs na kuličky i jak ji ochutit česnekem, chilli papričkou, bylinkami a voňavým parmazánem. Vše pak stačí servírovat dohromady posypané dalším sýrem a s trochou kysané smetany na zjemnění.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg batáty
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 kg mleté vepřové maso Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • pálivá paprička
  • 3 × stroužek česnek
  • čerstvá pažitka
  • 100 g parmazán Milbona
  • 2 × červená cibule
  • 200 g zakysaná smetana Pilos

POSTUP

Očištěné batáty nakrájíme na menší kousky. Dáme je do mísy, přelijeme olejem, osolíme a opepříme. Promíchané přendáme na plech vystlaný pečicím papírem. 

Mleté maso v míse osolíme, opepříme, pokapeme olejem, přidáme nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku, pálivou papričku a nasekaný česnek. Dochutíme najemno nasekanou pažitkou, parmazánem a důkladně promícháme. Ze směsi vytvarujeme kuličky, které přidáme je na plech k batátům. 

Červené cibule nakrájíme na měsíčky. Přihodíme na plech, pokapeme olejem a vše pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut. 

Masové koule servírujeme s batáty a cibulí, posypeme hoblinami parmazánu a zelenou částí lahůdkové cibulky. Na závěr přelijeme zakysanou smetanou a pokapeme olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.