Hovězí mleté dáme do větší mísy, přidáme sůl, pepř, strouhanku, 60 g nastrouhaného parmazánu, nadrobno nasekanou 1 šalotku, 3 stroužky česneku i nasekaný rozmarýn. Směs promícháme a vytvarujeme kuličky, které opečeme v rozpálené pánvi s olejem. Restujeme ze všech stran. Jakmile je maso orestované, stáhneme z ohně a do pánve přilijeme bílé víno.
Mezitím do hrnce nalijeme olej. Přisypeme tarhoňu, kterou osolíme a za občasného míchání restujeme dozlatova. Orestovanou tarhoňu zalijeme vroucí vodou a vaříme na mírném ohni doměkka.
Do dalšího hrnce nalijeme olej. Přihodíme máslo, které necháme rozpustit. Přidáme 1 nasekanou šalotku spolu s 3 stroužky česneku a restujeme dozlatova. Osolíme a opepříme. Přisypeme hladkou mouku, přilijeme mléko, důkladně promícháme metličkou a ochutíme solí a pepřem. Do hrnce přisypeme 60 g nastrouhaného parmazánu a trochu nasekaného rozmarýnu. Zalijeme smetanou a přilijeme trochu vody. Omáčku opět důkladně promícháme a do hrnce přidáme i kuličky s výpekem. Na mírném ohni ještě krátce povaříme a na závěr dochutíme šťávou z citronu.
Hovězí kuličky servírujeme s tarhoňou posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou.