Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z cukru, mouky, vejce, másla a soli vypracujeme těsto (předmícháme v kuchyňském robotu a dokončíme ručně, nebo těsto zpracujeme celé ručně), které rozdělíme do dvou asi 5 cm vysokých kvádrů, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc) odpočinout. Ze studeného těsta vyválíme asi 3 mm tlustý plát, vykrájíme kolečka, které vtlačujeme do košíčkových formiček, přikryjeme alobalem, zatížíme čočkou a pečeme při 170 °C asi 7 minut do růžova.
TIP: Košíčky si můžeme napéct do zásoby a naplnit je, až když nás přepadne mlsná nebo nečekaná návštěva.
Mléko svaříme s cukrem, vmícháme mleté vlašské ořechy a piškoty. Vypneme plamen, do krému vmícháme máslo a hmotu necháme v lednici vychladnout.
Po vychladnutí do košíčků vložíme okapanou višeň z kompotu, zakryjeme ořechovým krémem a polijeme čokoládovou polevou, na kterou položíme půlku pekanového ořechu a posypeme sekanými pistáciemi. Skladujeme v lednici.
TIP: Jak udělat domácí čokoládovou polevu se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.