Těsto:
Sušenky rozemeleme, smícháme se změklým máslem a moukou a vypracujeme drobivé těsto.
Hmotu ještě krátce v ruce propracujeme, vytvoříme cihličku, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici 2-3 hodiny odpočinout.
Studené těsto vtlačujeme do košíčků, které naskládáme na plech a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 minut na program horkovzuch.
Upečené necháme ve formičce krátce zchladnout a poté opatrně vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
Krém:
Máslo vyšleháme, přidáme zkaramelizované kondenzované mléko a vyšleháme poměrně tekutý krém, který naplníme do cukrářského sáčku.
Tip: Nesehnali jste zkaramelizované kondenzované mléko? Kupte klasické slazené, plechovku neotvírejte, vložte ji do studené vody a vařte 1 hodinu. Následně ji otočte a vařte druhou hodinu. Poté plechovku vyjměte, nechte vychladnout do druhého dne a po otevření v ní najdete domácí karamelizované kondenzované mléko.
Slané mandlové lupínky:
Mandlové lupínky vložíme do hrnce s osolenou vodou, minutu vaříme, vypneme plamen a 10 minut necháme odstát. Následně slijeme, osušíme a přendáme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.
Košíčky:
Vychladlé košíčky naplníme karamelovým krémem a ozdobíme pečenými mandlovými lupínky.