Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Grilovaná krkovice v pita chlebu

Krkovička na grilu je klasika každé grilovací sezóny. Podávejte ji tentokrát v pita chlebu podle receptu Romana Pauluse. Tento sendvič máte hotový raz dva.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 1 kg vepřová krkovice Řezníkova čerstvá porce

Pivní marináda:

  • 2 × lžíce třtinový cukr Belbake
  • 2 × lžíce mletý římský kmín
  • 2 × lžíce mleté sušené chilli Kania
  • 1 × lžíce uzená paprika Kania
  • 1 × lžíce mletý černý pepř Kania
  • 2 × lžíce sušená cibule Kania
  • 3 × stroužek česnek
  • 2 × lžíce sůl Kania
  • 2 × lžíce worcester
  • 50 ml balsamico Italiamo
  • 50 ml extra panenský olivový olej Primadonna
  • 300 ml tmavé pivo Argus

Na podávání:

  • 250 g cibule
  • 4 × pita chleba
  • 2 × lžička majonéza premium Kania
  • 1 × lžička hrubozrnná hořčice Kania
  • 200 g červené zelí

POSTUP

1. V míse smícháme třtinový cukr, římský kmín, chilli, uzenou papriku, pepř, sušenou cibuli, nastrouhaný česnek, sůl, worcester, balsamico, olivový olej a tmavé pivo.

2. Vepřovou krkovici nakrájíme na 4 plátky, které marinujeme v pivní marinádě alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.

3. Po marinování maso grilujeme nejprve zprudka, poté dopékáme v chladnější zóně. Hotové maso necháme chvíli odležet a nakrájíme na plátky.

4. Cibuli nakrájíme na kolečka a ogrilujeme na mřížce v grilu. 

5. Pita chleby rozřízneme a opečeme na grilu. 

6. V misce smícháme majonézu s hrubozrnnou hořčicí a zelí nakrájíme na nudličky.

Tip: Syrové zelí můžete nahradit salátem z červeného zelí, který najdete v jednom z našich videí.

7. Opečený pita chléb pomažeme majonézou s hrubozrnnou hořčicí, pokračujeme zelím, plátky masa, nakonec grilovanou cibulí a přiklopíme.

Tip: Pita chléb s krkovicí můžete ještě doplnit ledovým salátem nebo čerstvým špenátem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 969 kcal, 61 g bílkovin, 71 g sacharidů, 46 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.