Krkovička na grilu je klasika každé grilovací sezóny. Podávejte ji tentokrát v pita chlebu podle receptu Romana Pauluse. Tento sendvič máte hotový raz dva.
Krkovička na grilu je klasika každé grilovací sezóny. Podávejte ji tentokrát v pita chlebu podle receptu Romana Pauluse. Tento sendvič máte hotový raz dva.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V míse smícháme třtinový cukr, římský kmín, chilli, uzenou papriku, pepř, sušenou cibuli, nastrouhaný česnek, sůl, worcester, balsamico, olivový olej a tmavé pivo.
2. Vepřovou krkovici nakrájíme na 4 plátky, které marinujeme v pivní marinádě alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.
3. Po marinování maso grilujeme nejprve zprudka, poté dopékáme v chladnější zóně. Hotové maso necháme chvíli odležet a nakrájíme na plátky.
4. Cibuli nakrájíme na kolečka a ogrilujeme na mřížce v grilu.
5. Pita chleby rozřízneme a opečeme na grilu.
6. V misce smícháme majonézu s hrubozrnnou hořčicí a zelí nakrájíme na nudličky.
Tip: Syrové zelí můžete nahradit salátem z červeného zelí, který najdete v jednom z našich videí.
7. Opečený pita chléb pomažeme majonézou s hrubozrnnou hořčicí, pokračujeme zelím, plátky masa, nakonec grilovanou cibulí a přiklopíme.
Tip: Pita chléb s krkovicí můžete ještě doplnit ledovým salátem nebo čerstvým špenátem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 969 kcal, 61 g bílkovin, 71 g sacharidů, 46 g tuků.