Roman Paulus
Doba přípravy10 min.

Pivní marináda

Hledáte recept na nejlepší marinádu na naložení masa? Zkuste pivní marinádu podle receptu Romana Pauluse a připravte tu nejlepší grilovačku.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce třtinový cukr
  • 2 × lžíce mletý římský kmín
  • 2 × lžíce mleté sušené chilli
  • 1 × lžíce uzená paprika
  • 1 × lžíce mletý černý pepř
  • 2 × lžíce sušená cibule
  • 3 × stroužek česnek
  • 2 × lžíce sůl
  • 2 × lžíce worcester
  • 50 ml balsamico
  • 50 ml extra panenský olivový olej
  • 300 ml tmavé pivo

POSTUP

1. V míse smícháme třtinový cukr, římský kmín, chilli, uzenou papriku, pepř, sušenou cibuli, nastrouhaný česnek, sůl, worcester, balsamico, olivový olej a tmavé pivo. 

2. Na marinování pivní marinádou můžeme použít různé druhy masa, např. kuřecí stehna nebo vepřovou krkovici.

3. Maso marinujeme ideálně 12 hodin.

4. Po marinování grilujeme běžným způsobem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 151 kcal, 2 g bílkovin, 15 g sacharidů, 7 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.