Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Rozpůlené kuře s dijonskou hořčicí

Rozpůlené kuře s dijonskou hořčicí
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • celé vykuchané kuře
  • bylinkové máslo
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • brambory
  • 3 polév. lž. dijonské hořčice
  • 1 polév. lž. sekaného čerstvého tymiánu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 citron (šťáva + kůra)
  • čerstvý kozí sýr
  • lahůdková cibulka
  • grilovaná zelenina

POSTUP

Kuřeti ostrým nožem (nebo nůžkami na drůbež) odřízneme konce křídel a vyřízneme páteř.

Tip: Z páteře a křídel nebo zbylých kostí můžete připravit polévku nebo vývar.

Kuře rozevřeme a pod kůži vložíme bylinkové máslo. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, vmasírujeme koření a vložíme do středně vyhřáté části grilu kostmi na rošt.

K masu přidáme i syrové očištěné brambory. Zavřeme poklop a pečeme asi 30 minut. V průběhu dvakrát otočíme.

Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

Poté z hořčice, nasekaného tymiánu, prolisovaného česneku, citronové šťávy a nastrouhané kůry připravíme marinádu, kterou napůl upečené kuře na mase potřeme. Necháme zaudit ještě dalších 20–25 minut.

Před servírováním vyndáme brambory a i se slupkou je rozšťoucháme s bylinkovým máslem, čerstvým kozím sýrem, lahůdkovou cibulkou, solí a pepřem.

Servírujeme celé kuře doprostřed stolu, s miskou šťouchaných brambor a grilovanou zeleninou.

Tip: Jak připravit grilovanou zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU