Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřeti ostrým nožem (nebo nůžkami na drůbež) odřízneme konce křídel a vyřízneme páteř.
Tip: Z páteře a křídel nebo zbylých kostí můžete připravit polévku nebo vývar.
Kuře rozevřeme a pod kůži vložíme bylinkové máslo. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, vmasírujeme koření a vložíme do středně vyhřáté části grilu kostmi na rošt.
K masu přidáme i syrové očištěné brambory. Zavřeme poklop a pečeme asi 30 minut. V průběhu dvakrát otočíme.
Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
Poté z hořčice, nasekaného tymiánu, prolisovaného česneku, citronové šťávy a nastrouhané kůry připravíme marinádu, kterou napůl upečené kuře na mase potřeme. Necháme zaudit ještě dalších 20–25 minut.
Před servírováním vyndáme brambory a i se slupkou je rozšťoucháme s bylinkovým máslem, čerstvým kozím sýrem, lahůdkovou cibulkou, solí a pepřem.
Servírujeme celé kuře doprostřed stolu, s miskou šťouchaných brambor a grilovanou zeleninou.
Tip: Jak připravit grilovanou zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde