Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Plátky krkovice naklepeme přes fólii, okořeníme grilovacím kořením, zakápneme olejem, přikryjeme fólií a necháme chvíli v lednici marinovat.
Maso opečeme v rozehřáté grilovací pánvi z obou stran a osolíme. Pečeme přikryté alobalem. V případě potřeby můžeme ještě dopéct v troubě. Před podáváním necháme maso asi 5 minut odležet.
Velké brambory omyjeme, osolíme a s kouskem másla zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C doměkka (cca 45 minut).
Okurku oloupeme, nastrouháme najemno, přistrouháme česnek, osolíme a necháme na sítku vykapat. Přendáme do misky, smícháme s jogurtem a nasekanou mátou, opepříme a osolíme.
Papriky očistíme, nakrájíme na trojúhelníky, opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, osolíme a opepříme. Po asi 2 minutách přidáme červenou cibuli nakrájenou na měsíčky a česnek na plátky. Vmícháme celé olivy, stáhneme z ohně, přendáme do mísy, přidáme bazalku nakrájenou nahrubo a necháme proležet.
Opečenou krkovici podáváme s restovanou zeleninou a pečenými bramborami, které před podáváním nařízneme do kříže a lehce vmáčkneme. Maso ozdobíme snítkou bazalky. Jogurt podáváme zvlášť v misce ozdobený snítkou máty.