Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si grilovanou krkovici s paprikami a jogurtem podle Romana Pauluse. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 995 kJ / 955 kcal
Bílkoviny
45,10 g
Tuky
56,40 g
Vláknina
10,50 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
69,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Plátky krkovice naklepeme přes fólii, okořeníme grilovacím kořením, zakápneme olejem, přikryjeme fólií a necháme chvíli v lednici marinovat.
02.Maso opečeme v rozehřáté grilovací pánvi z obou stran a osolíme. Pečeme přikryté alobalem. V případě potřeby můžeme ještě dopéct v troubě. Před podáváním necháme maso asi 5 minut odležet.
03.Velké brambory omyjeme, osolíme a s kouskem másla zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C doměkka (cca 45 minut).
04.Okurku oloupeme, nastrouháme najemno, přistrouháme česnek, osolíme a necháme na sítku vykapat. Přendáme do misky, smícháme s jogurtem a nasekanou mátou, opepříme a osolíme.
05.Papriky očistíme, nakrájíme na trojúhelníky, opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, osolíme a opepříme. Po asi 2 minutách přidáme červenou cibuli nakrájenou na měsíčky a česnek na plátky. Vmícháme celé olivy, stáhneme z ohně, přendáme do mísy, přidáme bazalku nakrájenou nahrubo a necháme proležet.
06.Opečenou krkovici podáváme s restovanou zeleninou a pečenými bramborami, které před podáváním nařízneme do kříže a lehce vmáčkneme. Maso ozdobíme snítkou bazalky. Jogurt podáváme zvlášť v misce ozdobený snítkou máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT