Říká se, že sůl je nad zlato. Kdy ji ale přidat – do marinády, před grilováním nebo až při servírování? Odpovědi na tyto otázky najdete ve videu Romana Pauluse.
Říká se, že sůl je nad zlato. Kdy ji ale přidat – do marinády, před grilováním nebo až při servírování? Odpovědi na tyto otázky najdete ve videu Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Šťavnatost masa a jeho chuť ovlivňuje i to, kdy a jak maso před pečením osolíme. Proto bychom tomuto kroku měli věnovat náležitou pozornost, každý druh masa vyžaduje jiný přístup.
Celou vepřovou pečeni, panenku nebo krkovici, případně i celé kuře lze nasolit naložením do 4 % solného roztoku s divokým kořením a česnekem, a to několik hodin předem, v případě větších kusů i několik dní.
Maso na steaky solíme těsně před grilování a před podáváním ještě dosolíme na talíři vločkovou nebo mořskou solí.
Vnitřnosti, hlavně játra, před tepelnou úpravou nesolíme, působením soli totiž můžou tvrdnout. Solíme je vždy až po uvaření.
U oblíbeného guláše nebo krájeného masa na ragú je lepší solit jen mírně, asi čtvrt hodiny před dušením. Na půl kila masa stačí „špetka“, tedy malé množství, které vezmeme mezi prsty. Na konci vaření dosolíme podle chuti.