Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Mořský vlk pečený v solné krustě

Neexistuje snad snazší způsob přípravy ryby, než je pečení v solné krustě. Právě díky této přípravě je ryba uvnitř jemná, šťavnatá a zachovává si svou chuť a aroma. Důležité je, abyste rybu důkladně očistili a k přípravě použili hrubou mořskou sůl, která kolem ryby vytvoří tvrdou krustu. Neváhejte a podívejte se na video s Romanem Paulusem. S takto připravenou rybou určitě uděláte na všechny hosty u stolu velký dojem.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Mořský vlk pečený v solné krustě

  • 2 větší mořští vlci
  • 6 bílků
  • 2 kg hrubé mořské soli
  • větvičky čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • sůl
  • teploměr
  • kuchyňský robot
  • plech na pečení
  • pinzeta

POSTUP

Mořské vlky vykucháme, očistíme, vykrojíme žábra, ale šupiny ponecháme, které zabrání přilepení soli ke kůži. Do ryby vložíme větvičky tymiánu a na hřbetu nařízneme, abychom mohli snadno vpíchnout teploměr.

Z bílků ušleháme sníh a smícháme s hrubou mořskou solí. Na plech dáme tenkou vrstvu krusty, usadíme do ní rybu, zakryjeme zbytkem krusty a vpíchneme teploměr. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, až dosáhneme vnitřní teploty 58 °C.

Krustu opatrně nařízneme nožem a odstraníme. Pomocí pinzety sundáme kůži a připravíme filátka, která zakápneme olivovým olejem a osolíme. Podáváme s citronem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU