Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mořské vlky vykucháme, očistíme, vykrojíme žábra, ale šupiny ponecháme, které zabrání přilepení soli ke kůži. Do ryby vložíme větvičky tymiánu a na hřbetu nařízneme, abychom mohli snadno vpíchnout teploměr.
Z bílků ušleháme sníh a smícháme s hrubou mořskou solí. Na plech dáme tenkou vrstvu krusty, usadíme do ní rybu, zakryjeme zbytkem krusty a vpíchneme teploměr. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, až dosáhneme vnitřní teploty 58 °C.
Krustu opatrně nařízneme nožem a odstraníme. Pomocí pinzety sundáme kůži a připravíme filátka, která zakápneme olivovým olejem a osolíme. Podáváme s citronem.