Chcete si připravit pokrm jako v tradiční japonské hospůdce izakaja? Vyzkoušejte rychlé kuře yakitori podle receptu experta na asijskou kuchyni Lukáše Želechovského.
Chcete si připravit pokrm jako v tradiční japonské hospůdce izakaja? Vyzkoušejte rychlé kuře yakitori podle receptu experta na asijskou kuchyni Lukáše Želechovského.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a napichujeme na špejli střídavě s lahůdkovou cibulkou.
Tip: Používejte spodní části lahůdkové cibulky, které jsou silnější.
2. Špízy lehce zmáčkneme a z obou stran osolíme a opepříme. Do rozpálené pánve nalijeme trochu oleje a špízy opečeme z obou stran.
3. Jakmile jsou špízy opečené, přelijeme je omáčkou yakitori a otočíme tak, aby se v omáčce obalily.
4. Podáváme s nakrájenou lahůdkovou cibulkou a sezamem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 156 kcal, 17 g bílkovin, 10 g sacharidů, 5 g tuků.