Lukáš Želechovský
Doba přípravy30 min.

Kuře yakitori

Chcete si připravit pokrm jako v tradiční japonské hospůdce izakaja? Vyzkoušejte rychlé kuře yakitori podle receptu experta na asijskou kuchyni Lukáše Želechovského.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 320 g kuřecí stehenní řízky
  • 80 g lahůdková cibulka + na ozdobu
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepř Kania
  • na opečení rostlinný olej Vita D´or
  • 100 g yakitori omáčka Vitasia Japan
  • 2 g bílý sezam Vitasia Japan

POSTUP

1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a napichujeme na špejli střídavě s lahůdkovou cibulkou. 

Tip: Používejte spodní části lahůdkové cibulky, které jsou silnější. 

2. Špízy lehce zmáčkneme a z obou stran osolíme a opepříme. Do rozpálené pánve nalijeme trochu oleje a špízy opečeme z obou stran.

3. Jakmile jsou špízy opečené, přelijeme je omáčkou yakitori a otočíme tak, aby se v omáčce obalily.

4. Podáváme s nakrájenou lahůdkovou cibulkou a sezamem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 156 kcal, 17 g bílkovin, 10 g sacharidů, 5 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.