Sushi není žádná věda, o tom vás přesvědčí náš specialista na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský. Ukáže vám, jak připravit luxusní sushi s lososem a krémovým sýrem.
Sushi není žádná věda, o tom vás přesvědčí náš specialista na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský. Ukáže vám, jak připravit luxusní sushi s lososem a krémovým sýrem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Rýžový ocet, cukr a sůl mícháme, až se cukr a sůl rozpustí.
Tip: Chcete-li si ušetřit práci, můžete ocet lehce zahřát, cukr se solí se rozpustí rychleji.
2. Sushi rýži nejprve musíme zbavit přebytečného škrobu a nečistot. Důkladně ji propíráme v tekoucí studené vodě, dokud není voda průzračná. Necháme okapat a přendáme do rýžovaru. K rýži nalijeme odměřené množství vody, rýžovar přepneme do polohy COOK a vaříme.
3. Jakmile rýžovar přepne do polohy WARM, počkáme asi 15 minut. Poté rýži přendáme do mísy, ochutíme připraveným octem a důkladně promícháme. Necháme chladnout při pokojové teplotě a pravidelně obracíme.
4. Bambusovou rohožku obalíme do potravinářské fólie.
5. Nori řasu rozpůlíme a položíme lesklou stranou na bambusovou rohožku. Na hrubou stranu, která je nahoru, rozprostřeme vlhkýma rukama uvařenou sushi rýži a rovnoměrně rozetřeme po celé ploše řasy. Poté řasu převrátíme rýží dolů.
6. Na střed řasy rozetřeme krémový sýr, poklademe celé stonky pažitky a hranolky čerstvého lososa (asi 60 g do jedné rolky) a rolku zabalíme a utáhneme.
7. Lososa nakrájíme na tenké plátky (asi 30 g na jednu rolku), poklademe na vrch rolky a pomocí bambusové rohožky přitiskneme. Flambovací pistolí rolku opálíme, na povrchu by se měly objevit zčernalé kousky, losos však musí zůstat syrový.
8. Rolku nakrájíme na 8 kousků a podáváme s nakládaným zázvorem, wasabi a sójovou omáčkou.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 521 kcal, 31 g bílkovin, 62 g sacharidů, 15 g tuků.