Lukáš Želechovský
Doba přípravy50 min.

Sushi rolka s lososem a čerstvým sýrem

Sushi není žádná věda, o tom vás přesvědčí náš specialista na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský. Ukáže vám, jak připravit luxusní sushi s lososem a krémovým sýrem.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Ochucený ocet SUSHI SU:

  • 55 g ýžový ocet Vitasia
  • 33 g cukr krystal Belbake
  • 4 g sůl Kania

Sushi rýže:

  • 250 g sushi rýže Vitasia
  • 80 g ochucený ocet SUSHI SU
  • 240 g voda

Sushi (na 4 rolky):

  • 2 × nori řasa Vitasia
  • 480 g uvařená sushi rýže
  • 120 g sýr Palouček Pilos
  • 20 g pažitka
  • 360 g čerstvý losos
  • 100 g nakládaný zázvor Vitasia
  • 20 g wasabi Vitasia
  • na servírování sójová omáčka Vitasia Japan
  • flambovací pistole
  • rýžovar
  • mísa
  • sítko
  • sushi kit Vitasia
  • potravinářská fólie

POSTUP

Ochucený ocet SUSHI SU:

1. Rýžový ocet, cukr a sůl mícháme, až se cukr a sůl rozpustí.

Tip: Chcete-li si ušetřit práci, můžete ocet lehce zahřát, cukr se solí se rozpustí rychleji.

Sushi rýže:

2. Sushi rýži nejprve musíme zbavit přebytečného škrobu a nečistot. Důkladně ji propíráme v tekoucí studené vodě, dokud není voda průzračná. Necháme okapat a přendáme do rýžovaru. K rýži nalijeme odměřené množství vody, rýžovar přepneme do polohy COOK a vaříme.

3. Jakmile rýžovar přepne do polohy WARM, počkáme asi 15 minut. Poté rýži přendáme do mísy, ochutíme připraveným octem a důkladně promícháme. Necháme chladnout při pokojové teplotě a pravidelně obracíme.

Sushi:

4. Bambusovou rohožku obalíme do potravinářské fólie. 

5. Nori řasu rozpůlíme a položíme lesklou stranou na bambusovou rohožku. Na hrubou stranu, která je nahoru, rozprostřeme vlhkýma rukama uvařenou sushi rýži a rovnoměrně rozetřeme po celé ploše řasy. Poté řasu převrátíme rýží dolů. 

6. Na střed řasy rozetřeme krémový sýr, poklademe celé stonky pažitky a hranolky čerstvého lososa (asi 60 g do jedné rolky) a rolku zabalíme a utáhneme.

7. Lososa nakrájíme na tenké plátky (asi 30 g na jednu rolku), poklademe na vrch rolky a pomocí bambusové rohožky přitiskneme. Flambovací pistolí rolku opálíme, na povrchu by se měly objevit zčernalé kousky, losos však musí zůstat syrový. 

8. Rolku nakrájíme na 8 kousků a podáváme s nakládaným zázvorem, wasabi a sójovou omáčkou.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 521 kcal, 31 g bílkovin, 62 g sacharidů, 15 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.