Lukáš Želechovský

Lososové tataki

Hledáte tip na rychlý předkrm v japonském stylu? Lososové tataki podle receptu našeho specialisty na asijskou kuchyni Lukáše Želechovského je přesně to pravé! 


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 360 g losos
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepř Kania
  • na opečení rostlinný olej Vita D´or
  • 4 g lahůdková cibulka
  • 8 g zázvor
  • 80 g ponzu omáčka
  • 8 g bílý sezam Vitasia

POSTUP

1. Lososa očistíme, lehce osušíme, osolíme a opepříme.

2. Do rozpálené pánve nalijeme trochu oleje a lososa krátce zprudka opečeme ze všech stran (střed zůstane syrový).

3. Opečeného lososa necháme vychladit v lednici. 

4. Po vychlazení nakrájíme lososa na tenké plátky, řez vedeme šikmo. Plátky naskládáme na talíř, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku a zázvor na tenké nudličky, přelijeme omáčkou ponzu a posypeme sezamem. 

5. Ihned servírujeme, nejlépe jako předkrm.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 208 kcal, 21 g bílkovin, 6 g sacharidů, 11 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.