Hledáte tip na rychlý předkrm v japonském stylu? Lososové tataki podle receptu našeho specialisty na asijskou kuchyni Lukáše Želechovského je přesně to pravé!
Hledáte tip na rychlý předkrm v japonském stylu? Lososové tataki podle receptu našeho specialisty na asijskou kuchyni Lukáše Želechovského je přesně to pravé!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Lososa očistíme, lehce osušíme, osolíme a opepříme.
2. Do rozpálené pánve nalijeme trochu oleje a lososa krátce zprudka opečeme ze všech stran (střed zůstane syrový).
3. Opečeného lososa necháme vychladit v lednici.
4. Po vychlazení nakrájíme lososa na tenké plátky, řez vedeme šikmo. Plátky naskládáme na talíř, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku a zázvor na tenké nudličky, přelijeme omáčkou ponzu a posypeme sezamem.
5. Ihned servírujeme, nejlépe jako předkrm.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 208 kcal, 21 g bílkovin, 6 g sacharidů, 11 g tuků.