Tataki z tuňáka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Baví Vás objevovat stále nové způsoby přípravy jídla? Vyzkoušejte tataki! Je to oblíbená japonská technika přípravy ryby nebo hovězího masa. Jak si tímto způsobem připravit tuňáka, Vás Roman Paulus naučí v dalším triku Kulinářské akademie Lidlu. Jako přílohu doporučuje náš šéfkuchař salát z hlívy ústřičné.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tataki z tuňáka

  • výhonky řeřich
  • sezamový olej
  • mrkev
  • česnek
  • sójová omáčka
  • lahůdková cibulka
  • chilli
  • sůl
  • pepř
  • hlíva ústřičná
  • filet tuňáka
  • olej
  • sezam

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Tuňáka nakrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v sezamu. Zprudka opečeme v pánvi s rozehřátým olejem tak, aby ryba uvnitř zůstala syrová.

02.Podáváme nakrájené na plátky se salátem z hlívy ústřičné, který připravíme z hlívy orestované na sezamovém oleji s mrkví, česnekem, sójovou omáčkou, lahůdkovou cibulkou a chilli. Celý pokrm dozdobíme výhonky řeřich a zakápneme dresinkem ze salátu. K pokrmu servírujeme sójovou omáčku. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo