Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Tataki z tuňáka

Baví Vás objevovat stále nové způsoby přípravy jídla? Vyzkoušejte tataki! Je to oblíbená japonská technika přípravy ryby nebo hovězího masa. Jak si tímto způsobem připravit tuňáka, Vás Roman Paulus naučí v dalším triku Kulinářské akademie Lidlu. Jako přílohu doporučuje náš šéfkuchař salát z hlívy ústřičné.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tataki z tuňáka

  • výhonky řeřich
  • sezamový olej
  • mrkev
  • česnek
  • sójová omáčka
  • lahůdková cibulka
  • chilli
  • sůl
  • pepř
  • hlíva ústřičná
  • filet tuňáka
  • olej
  • sezam

POSTUP

Tuňáka nakrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v sezamu. Zprudka opečeme v pánvi s rozehřátým olejem tak, aby ryba uvnitř zůstala syrová.

Podáváme nakrájené na plátky se salátem z hlívy ústřičné, který připravíme z hlívy orestované na sezamovém oleji s mrkví, česnekem, sójovou omáčkou, lahůdkovou cibulkou a chilli. Celý pokrm dozdobíme výhonky řeřich a zakápneme dresinkem ze salátu. K pokrmu servírujeme sójovou omáčku. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.