Lukáš Želechovský
Doba přípravy10 min.

Ponzu omáčka

Slyšeli jste už o ponzu omáčce? Skvělá sladkokyselá omáčka plná asijských chutí se hodí podle experta na asijskou kuchyní Lukáše Želechovského třeba k tataki.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 ml sójová omáčka Vitasia Japan
  • 50 ml mirin Vitasia Japan
  • 25 ml rýžový ocet Vitasia Japan
  • 25 g čerstvá pomerančová šťáva
  • 25 ml yuzu šťáva
  • 0,5 × pomeranč
  • 4 g wakame řasa Vitasia Japan

POSTUP

1. Do mísy vlijeme sójovou omáčku, mirin, rýžový ocet, pomerančovou a yuzu šťávu, přidáme pomeranč nakrájený na plátky a řasu wakame a promícháme.

2. Základ omáčky necháme marinovat v lednici 12–24 h, aby se proležely všechny chutě. 

3. Druhý den omáčku přecedíme.

4. Uchováváme v lednici, spotřebujeme do 7 dní.

5. Omáčku ponzu používáme jako dresink do salátů nebo do tataki. 

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 28 kcal, 1 g bílkovin, 6 g sacharidů, 0 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.