Slyšeli jste už o ponzu omáčce? Skvělá sladkokyselá omáčka plná asijských chutí se hodí podle experta na asijskou kuchyní Lukáše Želechovského třeba k tataki.
Slyšeli jste už o ponzu omáčce? Skvělá sladkokyselá omáčka plná asijských chutí se hodí podle experta na asijskou kuchyní Lukáše Želechovského třeba k tataki.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Do mísy vlijeme sójovou omáčku, mirin, rýžový ocet, pomerančovou a yuzu šťávu, přidáme pomeranč nakrájený na plátky a řasu wakame a promícháme.
2. Základ omáčky necháme marinovat v lednici 12–24 h, aby se proležely všechny chutě.
3. Druhý den omáčku přecedíme.
4. Uchováváme v lednici, spotřebujeme do 7 dní.
5. Omáčku ponzu používáme jako dresink do salátů nebo do tataki.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 28 kcal, 1 g bílkovin, 6 g sacharidů, 0 g tuků.