Asijské letní závitky jsou vděčným pokrmem. Náš specialista na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský vám ukáže variantu s hovězím masem, které připravíte i u grilu.
Asijské letní závitky jsou vděčným pokrmem. Náš specialista na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský vám ukáže variantu s hovězím masem, které připravíte i u grilu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Maso osušíme kuchyňskou utěrkou a necháme chvíli při pokojové teplotě. Bohatě osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v grilu nebo rozpálené pánvi.
Tip: Doporučujeme propéct na medium rare.
2. Upečené maso dáme stranou odpočinout. Poté nakrájíme na silnější plátky.
3. Mezitím připravíme zeleninu. Římský salát rozebereme na jednotlivé listy a vyřízneme tvrdou část. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a mrkev na drobné nudličky (julienne). Červené zelí nakrájíme též na nudličky, které namočíme do studené vody. Avokádo rozkrojíme napůl, vyjmeme pecku, zbavíme slupky a nakrájíme na širší plátky.
4. Na 1 rolku potřebujeme 2 kusy rýžového papíru, které namočíme ve studené vodě, položíme na vlhkou utěrku a přiklopíme druhou navlhčenou utěrkou.
5. Na změklý rýžový papír klademe postupně připravenou zeleninu a maso, nejprve listy římského salátu, poté lahůdkovou cibulku, koriandr, mrkev, plátky masa a avokádo a zabalíme. Při balení se snažíme rolku lehce utahovat.
6. Rolku nakrájíme navlhčeným nožem na 6 kusů a podáváme se sladkokyselým dresinkem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 1 rolka, bez dresinku): 274 kcal, 19 g bílkovin, 12 g sacharidů, 15 g tuků.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 1 rolka, s dresinkem): 340 kcal, 20 g bílkovin, 27 g sacharidů, 15 g tuků.