Lukáš Želechovský
Doba přípravy30 min.

Letní závitky s hovězím masem

Asijské letní závitky jsou vděčným pokrmem. Náš specialista na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský vám ukáže variantu s hovězím masem, které připravíte i u grilu.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 340 g steak z nízkého roštěnce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 8 ks rýžový papír Vitasia
  • 48 g římský salát
  • 20 g lahůdková cibulka
  • 8 g koriandr
  • 36 g mrkev
  • 140 g avokádo
  • 160 g sladkokyselý dresink k letním závitkům

POSTUP

1. Maso osušíme kuchyňskou utěrkou a necháme chvíli při pokojové teplotě. Bohatě osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v grilu nebo rozpálené pánvi. 

Tip: Doporučujeme propéct na medium rare.

2. Upečené maso dáme stranou odpočinout. Poté nakrájíme na silnější plátky.

3. Mezitím připravíme zeleninu. Římský salát rozebereme na jednotlivé listy a vyřízneme tvrdou část. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a mrkev na drobné nudličky (julienne). Červené zelí nakrájíme též na nudličky, které namočíme do studené vody. Avokádo rozkrojíme napůl, vyjmeme pecku, zbavíme slupky a nakrájíme na širší plátky.

4. Na 1 rolku potřebujeme 2 kusy rýžového papíru, které namočíme ve studené vodě, položíme na vlhkou utěrku a přiklopíme druhou navlhčenou utěrkou.

5. Na změklý rýžový papír klademe postupně připravenou zeleninu a maso, nejprve listy římského salátu, poté lahůdkovou cibulku, koriandr, mrkev, plátky masa a avokádo a zabalíme. Při balení se snažíme rolku lehce utahovat.

6. Rolku nakrájíme navlhčeným nožem na 6 kusů a podáváme se sladkokyselým dresinkem. 

Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 1 rolka, bez dresinku): 274 kcal, 19 g bílkovin, 12 g sacharidů, 15 g tuků.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 1 rolka, s dresinkem): 340 kcal, 20 g bílkovin, 27 g sacharidů, 15 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.