Co je lepší než asijské letní závitky? Závitky se sladkokyselým dresinkem podle receptu Lukáše Želechovského. Ideální jídlo na horké letní dny.
Co je lepší než asijské letní závitky? Závitky se sladkokyselým dresinkem podle receptu Lukáše Želechovského. Ideální jídlo na horké letní dny.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. 100 g vody nalijeme do hrnce a zahřejme.
2. Bramborový škrob rozmícháme ve 40 g vody a vlijeme do hrnce s teplou vodou. Přidáme třtinový cukr, který necháme rozpustit. Vaříme, až svár zhoustne, poté ho necháme vychladit.
3. K vychlazenému sváru přidáme sójovou omáčku, limetkovou šťávu, najemno nakrájené česnek, zázvor, mrkev a pálivou papričku. Nakonec přidáme nasekaný koriandr.
Tip: Přidávejte nasekané stonky koriandru, které mají výraznější chuť.
4. Tato omáčka se hodí k salátům nebo letním závitkům, např. k letní závitkům s hovězím masem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 66 kcal, 1 g bílkovin, 15 g sacharidů, 0 g tuků.