Lukáš Želechovský
Doba přípravy15 min.

Sladkokyselý dresink k letním závitkům

Co je lepší než asijské letní závitky? Závitky se sladkokyselým dresinkem podle receptu Lukáše Želechovského. Ideální jídlo na horké letní dny.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 140 g voda
  • 50 g třtinový cukr
  • 2 g bramborový škrob
  • 50 g sójová omáčka
  • 50 g limetková šťáva
  • 5 g česnek
  • 5 g zázvor
  • 10 g mrkev
  • 5 g pálivá paprička
  • 5 g čerstvý koriandr

POSTUP

1. 100 g vody nalijeme do hrnce a zahřejme.

2. Bramborový škrob rozmícháme ve 40 g vody a vlijeme do hrnce s teplou vodou. Přidáme třtinový cukr, který necháme rozpustit. Vaříme, až svár zhoustne, poté ho necháme vychladit.

3. K vychlazenému sváru přidáme sójovou omáčku, limetkovou šťávu, najemno nakrájené česnek, zázvor, mrkev a pálivou papričku. Nakonec přidáme nasekaný koriandr. 

Tip: Přidávejte nasekané stonky koriandru, které mají výraznější chuť.

4. Tato omáčka se hodí k salátům nebo letním závitkům, např. k letní závitkům s hovězím masem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 66 kcal, 1 g bílkovin, 15 g sacharidů, 0 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.