Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Letní závitky

Letní závitky jsou chutnou a rychlou pochoutku z asijské kuchyně, která získala oblibu v celé Evropě. Můžete je plnit dle chuti různými druhy zeleniny, masa, ryb nebo mořských plodů a podávat s dresinky. Od jarních závitků se liší tím, že nejsou smažené. K jejich přípravě stačí opravdu málo, zato výsledek je plný chutí a vůní. Základem je vždy rýžový papír a sezónní zelenina. Podívejte se na následující video Romana Pauluse, ve kterém se dozvíte, jak závitky snadno zabalit, co se hodí do náplně a jaký připravit dresink, aby jejich chuť byla ještě výraznější.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Letní závitky

  • 2× vejce „M“ rostlinný olej
  • 200 g uvařených rýžových nudlí
  • 1 polév. lž. octa
  • 8× listů rýžového papíru
  • 100 g ledového salátu
  • 100 g okurky
  • čerstvý koriandr dle chuti
  • 24× vařených krevet

Dresink

  • 4 polév. lž. limetkové šťávy
  • 8 polév. lž. rybí omáčky
  • 2 polév. lž. cukru
  • 4 polév. lž. vody
  • pánev
  • kuchyňský robot

POSTUP

Vejce rozšleháme a v rozehřáté pánvi s trochou oleje připravíme „palačinku”. Opečeme z obou stran a nakrájíme na nudličky.

Rýžové nudle nejprve třikrát propláchneme a uvaříme ve vodě s octem doměkka.

Rýžový papír namočíme na asi 3 vteřiny do vody, položíme na pracovní plochu, na list položíme uvařené rýžové nudle, ledový salát, okurku a vaječnou palačinku nakrájené na nudličky, lístky koriandru a vařené krevety a zabalíme.

Dresink

Z limetkové šťávy, rybí omáčky, cukru a vody připravíme dresink, do kterého závitky namáčíme a konzumujeme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU