Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Kachní rolky na asijský způsob

Přeneseme se do asijské kuchyně a připravíme si kachní rolky.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 200 g upečeného kachního masa Řezníkova čerstvá porce
  • 1 velká mrkev
  • 1 kedlubna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 okurka
  • 1 pálivá paprička
  • 4 polév. lž. sójové omáčky Vitasia
  • 2 polév. lž. rýžového octa Vitasia
  • 1 polév. lž. květového medu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 1 polév. lž. černého sezamu Vitasia
  • 1 polév. lž. bílého sezamu Vitasia
  • 8 plátků rýžového těsta Vitasia
  • čerstvý koriandr
  • škrabka
  • kuchyňská utěrka
  • metlička
  • struhadlo
  • sítko

POSTUP

Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky, které krátce blanšírujeme (2 minuty vaříme) ve vroucí osolené vodě. Očištěnou okurku podélně překrojíme. Pomocí lžičky z ní vydlabeme semínka a nakrájíme na stejně velké proužky jako kořenovou zeleninu.

Blanšírovanou zeleninu opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáme okurku a pálivou papričku bez semínek nakrájenou na proužky.

V misce připravíme dresink promícháním sójové omáčky, rýžového octa, medu, nastrouhaného česneku a zázvoru a obou druhů sezamu.

Připravenou zeleninu ochutíme 4 lžícemi dresinku a zlehka promícháme.

Plátek rýžového těsta namočíme do vody a počkáme asi 1 minutu, dokud nezvláční. Osušíme ho na utěrce a přendáme na pracovní desku. Do středu položíme připravenou zeleninu, natrhané kachní maso a opatrně zabalíme do rolky. Stejným způsobem připravíme další rolky.

Tip: Jak upéct kachnu se dozvíte v receptu Kuchyně Lidlu na pečenou kachnu s jablky a švestkami.Pečená kačica s jablkami a slivkamiPečená kačica s jablkami a slivkami

Servírovaní:

Rolky servírujeme překrojené napůl a posypané sekaným čerstvým koriandrem. Dresink podáváme v samostatné misce zvlášť.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU