Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky, které krátce blanšírujeme (2 minuty vaříme) ve vroucí osolené vodě. Očištěnou okurku podélně překrojíme. Pomocí lžičky z ní vydlabeme semínka a nakrájíme na stejně velké proužky jako kořenovou zeleninu.
Blanšírovanou zeleninu opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáme okurku a pálivou papričku bez semínek nakrájenou na proužky.
V misce připravíme dresink promícháním sójové omáčky, rýžového octa, medu, nastrouhaného česneku a zázvoru a obou druhů sezamu.
Připravenou zeleninu ochutíme 4 lžícemi dresinku a zlehka promícháme.
Plátek rýžového těsta namočíme do vody a počkáme asi 1 minutu, dokud nezvláční. Osušíme ho na utěrce a přendáme na pracovní desku. Do středu položíme připravenou zeleninu, natrhané kachní maso a opatrně zabalíme do rolky. Stejným způsobem připravíme další rolky.
Tip: Jak upéct kachnu se dozvíte v receptu Kuchyně Lidlu na pečenou kachnu s jablky a švestkami.Pečená kačica s jablkami a slivkamiPečená kačica s jablkami a slivkami
Rolky servírujeme překrojené napůl a posypané sekaným čerstvým koriandrem. Dresink podáváme v samostatné misce zvlášť.