Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Julienne jsou nudličky o délce obvykle kolem 10 cm, ale o různé tloušťce.
Takto nakrájená zelenina se hodí syrová či spařená do polévky, salátu a zejména do asijské kuchyně.
Kostičky se krájí z nudliček Julienne a používají se do polévek, omáček, nebo jako součást náplní a nádivek. Vyniknou i jako posyp čerstvého salátu.
Jedná se o přirozenější tvary a využívají se zejména k restování.
Batonnet jsou krátké hranolky obvykle z brambor nebo zeleniny, ale i masa a drůbeže. Hodí se pro přípravu salátů, případně jídel jako je fajita nebo stroganov.
Je to velmi často používaný výraz k označení velikosti zeleniny užívaných v základech polévek nebo jiných jídel. Jejich velikost by měla být přibližně stejná, aby se jednotlivé kousky stejnoměrně uvařily, ale mohou být zcela nepravidelné.
Větší kousky se dobře restují, protože se tak rychle nespálí.