Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Připravíme bylinkové máslo důkladným promícháním změklého másla, nasekané listové petržele, lžičky dijonské hořčice a pár kapek citronové šťávy. Vytvarujeme váleček, který zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici ideálně přes noc ztuhnout.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.
Tip: Podrobné video, jak připravit bylinkové máslo najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Na rozpálené grilovací pánvi grilujeme půlky vařených brambor a hotové zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme stranou.
Steaky omyjeme, osušíme a tuk na okraji masa několikrát nařízneme. Maso opepříme, osolíme a opékáme na grilovací pánvi nebo grilu. Pro malé až střední propečení masa grilujeme asi 2-3 minuty z každé strany. Grilované steaky přendáme na talíř a na střed každého dáme půl lžíce bylinkového másla. Celý talíř přikryjeme alobalem a steaky necháme chvíli odpočinout.
Bylinkovou omáčku připravíme důkladným rozmixováním červené cibule nakrájené na kousky, nahrubo pokrájené čerstvé listové petržele, 2 lžičkami hořčice, 100 ml olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře.
Rozehřejeme wok pánev a zprudka opečeme syrovou brokolici, kterou jsme dopředu nakrájeli na podlouhlé růžičky a zakápli olivovým olejem. Nemusíme se bát, pokud se brokolice lehce opeče do tmava. Hotovou osolíme a opepříme.
Na talíř nachystáme odpočinutý steak, vedle grilované brambory s brokolicí. Podáváme s bylinkovou omáčkou v mističce zvlášť.