Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Grilovaný steak s brokolicí a bylinkovou omáčkou

Zbožňujete voňavé šťavnaté steaky? Pokud ano, určitě se podívejte na nový recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který vám připraví specialitu z nízkého roštěnce.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × máslo Pilos
  • 1 × čerstvá listová petržel
  • 3 × lžička francouzské dijonské hořčice Kania
  • 1 × citron (šťáva)
  • 200 g malých vařených brambor
  • 4 × striploin steaky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × červená cibule
  • 1 × hrst čerstvé listové petržele
  • 120 ml bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 1 × lžíce citronové šťávy
  • 1 × středně velká brokolice
  • potravinová fólie
  • grilovací pánev nebo gri
  • alobal
  • wok pánev
  • mixér

POSTUP

Připravíme bylinkové máslo důkladným promícháním změklého másla, nasekané listové petržele, lžičky dijonské hořčice a pár kapek citronové šťávy. Vytvarujeme váleček, který zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici ideálně přes noc ztuhnout.

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.

Tip: Podrobné video, jak připravit bylinkové máslo najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Na rozpálené grilovací pánvi grilujeme půlky vařených brambor a hotové zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme stranou.

Steaky omyjeme, osušíme a tuk na okraji masa několikrát nařízneme. Maso opepříme, osolíme a opékáme na grilovací pánvi nebo grilu. Pro malé až střední propečení masa grilujeme asi 2-3 minuty z každé strany. Grilované steaky přendáme na talíř a na střed každého dáme půl lžíce bylinkového másla. Celý talíř přikryjeme alobalem a steaky necháme chvíli odpočinout.

Bylinkovou omáčku připravíme důkladným rozmixováním červené cibule nakrájené na kousky, nahrubo pokrájené čerstvé listové petržele, 2 lžičkami hořčice, 100 ml olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře.

Rozehřejeme wok pánev a zprudka opečeme syrovou brokolici, kterou jsme dopředu nakrájeli na podlouhlé růžičky a zakápli olivovým olejem. Nemusíme se bát, pokud se brokolice lehce opeče do tmava. Hotovou osolíme a opepříme.

Na talíř nachystáme odpočinutý steak, vedle grilované brambory s brokolicí. Podáváme s bylinkovou omáčkou v mističce zvlášť.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.