Karolína Kamberská
Doba přípravy10 min.

Blesková sardinková pomazánka

Rychlá a zdravá svačinka? To je rybičková pomazánka se sardinkami podle Karolíny Kamberské. S proteinovým chlebíkem splňuje všechny požadavky zdravé svačiny pro každou věkovou skupinu.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
3

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 180 g sardinky ve slunečnicovém oleji Nixe (2 plechovky)
  • 250 g polotučný tvaroh Pilos
  • 2 × lahůdková cibulky + na ozdobu
  • 1 × citron (šťáva)
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • na podávání proteinový chlebík Tastino

POSTUP

1. Ze sardinek slijeme olej a vložíme je do mísy. 

Tip: Sardinky jsou nejlepším zdrojem vápníku, protože je to jediné maso, které jíme i s kostmi. 

2. Přidáme tvaroh a zamícháme.

3. Lahůdkovou cibulku nakrájíme a vmícháme ji do mísy.

4. Zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zamícháme.

Tip: Pokud máte raději hladší konzistenci, pomazánku rozmixujte. 

5. Pomazánku podáváme namazanou na proteinovém chlebíku a ozdobenou nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Tip: Sardinky jsou také zdrojem vitaminu D, ale pozor, jedna celá konzerva pokryje jen pětinu množství. Senioři by měli „déčko“ doplňovat celoročně, protože po padesátce už ten příjem ze sluníčka nefunguje tak dobře jako dřív.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez chleba): 121 kcal, 9 g bílkovin, 6 g sacharidů, 7 g tuků.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce s chlebem): 221 kcal, 18 g bílkovin, 9 g sacharidů, 12 g tuků.



Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.