Karolína Kamberská
Doba přípravy35 min.

Losos v měšci s kořenovou zeleninou a bramborami

S přibývajícím věkem je potřeba dbát neustále více na zdravou stravu. Více nám o tom poví Karolína Kamberská a společně s Romanem Paulusem uvaří lososa v měšci s bramborami.  

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × velké brambory
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • čerstvý tymián
  • 2 × mrkev
  • 2 × petržel
  • 100 g celer
  • 2 × filet lososa bez kůže
  • 100 ml suché bílé víno
  • čerstvý kopr
  • 0,5 × citron (šťáva)

POSTUP

1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky, které naskládáme na pečicí papír. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem.

2. Na brambory naskládáme kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili a nakrájeli na plátky. 

3. Lososa zbavíme kůže, položíme na zeleninu, osolíme, opepříme, zakápneme bílým vínem a přidáme kopr. 

Tip: Jednoduchý trik, jak zbavit lososa kůže, najdete v Kulinářské akademii Lidlu.

4. Pečicí papír uzavřeme do měšce a svážeme provázkem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 15–20 minut, brambory musí být měkké.

5. Před podáváním otevřeme a zakápneme citronovou šťávou. 

Tip: Při otevírání měšce dávejte pozor na unikající horkou páru.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 595 kcal, 41 g bílkovin, 51 g sacharidů, 20 g tuků.



Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.