S přibývajícím věkem je potřeba dbát neustále více na zdravou stravu. Více nám o tom poví Karolína Kamberská a společně s Romanem Paulusem uvaří lososa v měšci s bramborami.
S přibývajícím věkem je potřeba dbát neustále více na zdravou stravu. Více nám o tom poví Karolína Kamberská a společně s Romanem Paulusem uvaří lososa v měšci s bramborami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky, které naskládáme na pečicí papír. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem.
2. Na brambory naskládáme kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili a nakrájeli na plátky.
3. Lososa zbavíme kůže, položíme na zeleninu, osolíme, opepříme, zakápneme bílým vínem a přidáme kopr.
Tip: Jednoduchý trik, jak zbavit lososa kůže, najdete v Kulinářské akademii Lidlu.
4. Pečicí papír uzavřeme do měšce a svážeme provázkem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 15–20 minut, brambory musí být měkké.
5. Před podáváním otevřeme a zakápneme citronovou šťávou.
Tip: Při otevírání měšce dávejte pozor na unikající horkou páru.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 595 kcal, 41 g bílkovin, 51 g sacharidů, 20 g tuků.