Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Losos vařený v páře

Vaření v páře je velmi šetrná úprava potravin, při kterém zůstávají zachovány výživové látky i všechny chutě. V páře se nejčastěji připravují ryby nebo zelenina, můžete však vyzkoušet i jiné druhy masa, například drůbež či hovězí, nebo také brambory. V následujícím videu se od Romana Pauluse dozvíte, jak připravit lososa, aby zůstal šťavnatý a jemný.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP

Vaření na páře představuje jednoduchý, šetrný, zdravý a velmi chutný způsob úpravy, která se hodí jak pro zeleninu a jemné maso ryb, tak i pro drůbež nebo oblíbenou hovězí svíčkovou.Základem je vroucí voda, kterou je vhodné ochutit.

V závislosti na napařované surovině můžeme použít různé druhy koření, alkoholu a bylinek, případně připravovat jídlo přímo nad vroucí omáčkou, kterou k němu budeme podávat.

Příhlady vhodného ochucení vroucí vody:
hovězí svíčková - trocha červeného vína
drůbež - snítka levandule
ryby - bílé víno se snítkou tymiánu
zelenina - divoké koření a cibule
jahodové knedlíky - tuzemák a vanilka

Před vařením maso či zeleninu očistíme, osolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem. Možné je i potřít olejem samotný pařáček, aby se k němu surovina nelepila. Jednotlivé díly nakrájíme na menší kusy, aby se maso/zelenina rovnoměrně uvařila.

Pakliže má parní hrnec více pater, maso uložíme vždy do spodního patra a zeleninu do vrchního. V potaz bereme možné skapávání šťávy. Když skápne šťáva ze zeleniny na maso, tak je to v pořádku, ovšem opačný směr by byl nežádoucí. Stačí si představit jemný chřest s výraznou chutí ryby.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU