Losos vařený v páře
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vaření v páře je velmi šetrná úprava potravin, při kterém zůstávají zachovány výživové látky i všechny chutě. V páře se nejčastěji připravují ryby nebo zelenina, můžete však vyzkoušet i jiné druhy masa, například drůbež či hovězí, nebo také brambory. V následujícím videu se od Romana Pauluse dozvíte, jak připravit lososa, aby zůstal šťavnatý a jemný.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vaření na páře představuje jednoduchý, šetrný, zdravý a velmi chutný způsob úpravy, která se hodí jak pro zeleninu a jemné maso ryb, tak i pro drůbež nebo oblíbenou hovězí svíčkovou.Základem je vroucí voda, kterou je vhodné ochutit.

02.V závislosti na napařované surovině můžeme použít různé druhy koření, alkoholu a bylinek, případně připravovat jídlo přímo nad vroucí omáčkou, kterou k němu budeme podávat.

Příhlady vhodného ochucení vroucí vody:
hovězí svíčková - trocha červeného vína
drůbež - snítka levandule
ryby - bílé víno se snítkou tymiánu
zelenina - divoké koření a cibule
jahodové knedlíky - tuzemák a vanilka

03.Před vařením maso či zeleninu očistíme, osolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem. Možné je i potřít olejem samotný pařáček, aby se k němu surovina nelepila. Jednotlivé díly nakrájíme na menší kusy, aby se maso/zelenina rovnoměrně uvařila.

Pakliže má parní hrnec více pater, maso uložíme vždy do spodního patra a zeleninu do vrchního. V potaz bereme možné skapávání šťávy. Když skápne šťáva ze zeleniny na maso, tak je to v pořádku, ovšem opačný směr by byl nežádoucí. Stačí si představit jemný chřest s výraznou chutí ryby.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo