Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Řepu společně s 50 g másla zabalíme do alobalu a pečeme v troubě rozpálené na 200 °C do měkka (3-4 hodiny). Hotovou řepu necháme 20 minut vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na menší kusy, přendáme do mixéru s 50 g rozpuštěného másla, solí, pepřem, limetkovou šťávou a rozmixujeme dohladka. V rozpuštěném másle necháme ještě předtím chvíli macerovat čerstvé bylinky.
300 g neoloupaných a omytých brambor uvaříme ve vodě doměkka, scedíme, oloupeme, necháme vychladnout a následně propasírujeme. Dle potřeby osolíme, přidáme vejce, žloutek a zamícháme. Přisypeme hrubou mouku a důkladně zpracujeme na pomoučené pracovní ploše. Vzniklé těsto vytvarujeme do podlouhlého válce, rozkrájíme na malé kousky, ze které vaříme v osolené vroucí vodě do vyplavání a pak ještě 2-3 minuty. Hotové noky vyndáme na talíř a necháme krátce vychladnout. Před podáváním opečeme v rozehřáté pánvi se lžící másla dozlatova.
TIP: Podrobné video na přípravu domácích noků najdete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Rybu osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem na straně bez kůže a vaříme v páře tak, aby maso uvnitř zůstalo jen prohřáté (4-5 minut), tak je nejlepší. Po uvaření stáhneme kůži a lehce osolíme.
Syrovou oloupanou bramboru nastrouháme najemno a propláchneme studenou vodou tak, abychom ji zbavili škrobu. Následně usmažíme v rostlinném oleji do zlatova a osušíme na papírové utěrce.
Do hlubokého talíře nandáme porci kaše z červené řepy, k ní položíme několik dozlatova opečených domácích noků, celé to překryjeme plátkem ryby a ozdobíme bramborovou slámou a lístkem petržele.