Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Domácí čerstvé cannelloni se špenátem, kešu ořechy a snadnou rajčatovou omáčkou. Jak snadno a rychle připravit tuhle skvělou vegetariánskou večeři vám prozradí Roman Paulus ve videu Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 108 kJ / 504 kcal
Bílkoviny
21,40 g
Tuky
24,10 g
Vláknina
9,30 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
54,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hrubou mouku smícháme s olejem, vejci a důkladně promícháme. Jakmile se suroviny spojí, přendáme na pracovní plochu, vypracujeme rukama hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice asi na 30 minut odpočinout. Podrobné video jak připravit těsto naleznete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
02.Odpočaté vyválíme válečkem nebo strojkem na těstoviny, postupně balíme jednotlivé cannelloni naplněné špenátovou směsí a dobře utáhneme. Těstoviny vaříme 10-12 minut v páře.
03.V pánvi s rozpáleným olejem zpěníme nadrobno nasekanou cibuli a česnek nakrájený na plátky, okořeníme trochou soli a pepře, přidáme rozmrazený nebo čerstvý listový špenát, nasekané kešu ořechy a krátce orestujeme. Nakonec přidáme kousky nalámaného balkánského sýra, prohřejeme a necháme na papírové utěrce okapat.
04.Stroužky česneku nakrájíme na plátky, zpěníme v rozpálené pánvi s olivovým olejem, přidáme krájená rajčata, osolíme, opepříme a necháme asi 5 minut provářet. Ke konci přidáme najemno nasekanou bazalku.
05.Těstoviny podáváme s čerstvou tomatovou omáčkou, pokapané olivovým olejem a ozdobené plátky sýra a lístky čerstvé bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT