Cannelloni se špenátem, kešu a rajčatovou omáčkou

play Přehrát video recept
Cannelloni se špenátem, kešu a rajčatovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Domácí čerstvé cannelloni se špenátem, kešu ořechy a snadnou rajčatovou omáčkou. Jak snadno a rychle připravit tuhle skvělou vegetariánskou večeři vám prozradí Roman Paulus ve videu Kuchyně Lidlu.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Cannelloni

  • 200 g hrubé mouky Castello + na pomoučnění
  • 1 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 2 × bio vejce "M"

Špenát

  • 1 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 1 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 400 g zmrazeného listového špenátu Chira
  • 50 g restovaných a solených kešu ořechů Alesto
  • 100 g balkánského sýra Pilos

Rajčatová omáčka

  • 4 × stroužky česneku
  • 400 g (1 plechovka) bio krájených rajčat Freshona
  • 1 × lžíce čerstvé sekané bazalky

Servírování

  • sýr Grana Padano Lovilio na ozdobu
  • lístky čerstvé bazalky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 108 kJ / 504 kcal

Bílkoviny

21,40 g

Tuky

24,10 g

Vláknina

9,30 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

54,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Cannelloni:

01.Hrubou mouku smícháme s olejem, vejci a důkladně promícháme. Jakmile se suroviny spojí, přendáme na pracovní plochu, vypracujeme rukama hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice asi na 30 minut odpočinout. Podrobné video jak připravit těsto naleznete v Kulinářské akademii Lidlu zde.

02.Odpočaté vyválíme válečkem nebo strojkem na těstoviny, postupně balíme jednotlivé cannelloni naplněné špenátovou směsí a dobře utáhneme. Těstoviny vaříme 10-12 minut v páře.

Špenát:

03.V pánvi s rozpáleným olejem zpěníme nadrobno nasekanou cibuli a česnek nakrájený na plátky, okořeníme trochou soli a pepře, přidáme rozmrazený nebo čerstvý listový špenát, nasekané kešu ořechy a krátce orestujeme. Nakonec přidáme kousky nalámaného balkánského sýra, prohřejeme a necháme na papírové utěrce okapat.

Rajčatová omáčka:

04.Stroužky česneku nakrájíme na plátky, zpěníme v rozpálené pánvi s olivovým olejem, přidáme krájená rajčata, osolíme, opepříme a necháme asi 5 minut provářet. Ke konci přidáme najemno nasekanou bazalku.

Servírování:

05.Těstoviny podáváme s čerstvou tomatovou omáčkou, pokapané olivovým olejem a ozdobené plátky sýra a lístky čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo