Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Hrubou mouku smícháme s olejem, vejci a důkladně promícháme. Jakmile se suroviny spojí, přendáme na pracovní plochu, vypracujeme rukama hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice asi na 30 minut odpočinout. Podrobné video jak připravit těsto naleznete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Odpočaté vyválíme válečkem nebo strojkem na těstoviny, postupně balíme jednotlivé cannelloni naplněné špenátovou směsí a dobře utáhneme. Těstoviny vaříme 10-12 minut v páře.
V pánvi s rozpáleným olejem zpěníme nadrobno nasekanou cibuli a česnek nakrájený na plátky, okořeníme trochou soli a pepře, přidáme rozmrazený nebo čerstvý listový špenát, nasekané kešu ořechy a krátce orestujeme. Nakonec přidáme kousky nalámaného balkánského sýra, prohřejeme a necháme na papírové utěrce okapat.
Stroužky česneku nakrájíme na plátky, zpěníme v rozpálené pánvi s olivovým olejem, přidáme krájená rajčata, osolíme, opepříme a necháme asi 5 minut provářet. Ke konci přidáme najemno nasekanou bazalku.
Těstoviny podáváme s čerstvou tomatovou omáčkou, pokapané olivovým olejem a ozdobené plátky sýra a lístky čerstvé bazalky.