Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Cannelloni se špenátem, kešu a rajčatovou omáčkou

Domácí čerstvé cannelloni se špenátem, kešu ořechy a snadnou rajčatovou omáčkou. Jak snadno a rychle připravit tuhle skvělou vegetariánskou večeři vám prozradí Roman Paulus ve videu Kuchyně Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Cannelloni

  • 200 g hrubé mouky Castello + na pomoučnění
  • 1 polév. lž. bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 2 bio vejce "M"

Špenát

  • 1 polév. lž. bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 400 g zmrazeného listového špenátu Chira
  • 50 g restovaných a solených kešu ořechů Alesto
  • 100 g balkánského sýra Pilos

Rajčatová omáčka

  • 4 stroužky česneku
  • 400 g (1 plechovka) bio krájených rajčat Freshona
  • 1 polév. lž. čerstvé sekané bazalky

Servírování

  • sýr Grana Padano Lovilio na ozdobu
  • lístky čerstvé bazalky
  • potravinová fólie
  • papírová
  • parní hrnec
  • kuchyňský váleček nebo strojek na těstoviny

POSTUP

Cannelloni:

Hrubou mouku smícháme s olejem, vejci a důkladně promícháme. Jakmile se suroviny spojí, přendáme na pracovní plochu, vypracujeme rukama hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice asi na 30 minut odpočinout. Podrobné video jak připravit těsto naleznete v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Odpočaté vyválíme válečkem nebo strojkem na těstoviny, postupně balíme jednotlivé cannelloni naplněné špenátovou směsí a dobře utáhneme. Těstoviny vaříme 10-12 minut v páře.

Špenát:

V pánvi s rozpáleným olejem zpěníme nadrobno nasekanou cibuli a česnek nakrájený na plátky, okořeníme trochou soli a pepře, přidáme rozmrazený nebo čerstvý listový špenát, nasekané kešu ořechy a krátce orestujeme. Nakonec přidáme kousky nalámaného balkánského sýra, prohřejeme a necháme na papírové utěrce okapat.

Rajčatová omáčka:

Stroužky česneku nakrájíme na plátky, zpěníme v rozpálené pánvi s olivovým olejem, přidáme krájená rajčata, osolíme, opepříme a necháme asi 5 minut provářet. Ke konci přidáme najemno nasekanou bazalku.

Servírování:

Těstoviny podáváme s čerstvou tomatovou omáčkou, pokapané olivovým olejem a ozdobené plátky sýra a lístky čerstvé bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU