Základní těsto na těstoviny
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Domácí je prostě domácí. Výjimkou nejsou ani domácí těstoviny. Vlastnoručně připravené čerstvé těstoviny, nezáleží na tom, zda jsou to špagety, tagliatelle, lasagne, ravioli, tortellini či jiné „nudle“, u vás vykouzlí pravou italskou atmosféru. A jak na to, vám ve svém videu ukáže Roman Paulus. Dozvíte se, jak připravit základní těsto na těstoviny nebo jak používat strojek na těstoviny. S námi vám to půjde jedna radost.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 2 × vejce
  • 200 g semoliny
  • olivový olej

Servírování

  • sůl
  • čerstvá bazalka
  • parmezán
  • pepř

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 610 kJ / 863 kcal

Bílkoviny

37,90 g

Tuky

11,60 g

Vláknina

7,80 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

146,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mouku, vejce a pár kapek olivového oleje vložte do robota, nebo zpracujte ručně v hladké těsto. Používáte-li robota, po zamíchání krátce zpracujte těsto ještě ručně. V případě potřeby podsypávejte moukou. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a vložte asi na 20 minut do lednice odpočinout.

02.Uleželé těsto rozdělte na dvě části, zmáčkněte a podsypejte moukou. Projeďte strojkem, přeložte na poloviny a opět vložte do strojku. Otvor ve strojku postupně zužujte, až získáte tenký plát těsta, který pomocí druhé části strojku nakrájejte na rovnoměrné tagliatelle.

03.Čerstvé těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Občas je promíchejte. Uvařené těstoviny vložte ihned do pánve, přidejte trochu vody z vaření, olivový olej, sůl a pepř a promíchejte.

04.Pomocí pinzety vytvarujte hnízdo, které servírujte na talíř a posypte parmezánem, zakápněte olivovým olejem a ozdobte čerstvou bazalkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo