Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Špenátové těstoviny

Špenát je právem považován za velmi zdravou potravinu, proto bychom ho neměli z jídelníčku vynechávat. Díky typické zelené barvě ho lze také použít jako barvivo a připravit třeba skvělé špenátové těstoviny.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 200 g italské mouky semolina (+ na podsypávání)
  • 2 vejce
  • 2 polév. lž. špenátového pyré
  • extra panenský olivový olej
  • česnek
  • rajčata
  • sůl
  • pepř
  • bílé víno
  • čerstvá bazalka
  • parmezán

POSTUP


Semolinu, vejce a špenátové pyré vložte do kuchyňského robota a přidejte ještě trochu mouky (vždy, když přidáváte tekuté pyré, přidejte ještě mouku). Smíchejte v robotu, až se vytvoří hrudkovité těsto. Těsto přendejte na pracovní desku a ještě propracujte rukama. Z těsta vytvarujte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a vložte na půl hodiny do lednice odpočinout.

Odkrojte kousek těsta, posypejte moukou, vytvarujte menší placku a vyválejte pomocí strojku na těstoviny širší plát. Těsto přeložte a opět vložte do strojku. Otvor ve strojku postupně zužujte, až získáte opravdu tenký plát. Pomocí strojku nakrájejte nudle nebo jiný požadovaný druh. Vzniklé těstoviny opět poprašte moukou a vařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty al dente.

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujte dozlatova na plátky nakrájený česnek. Jakmile začne česnek zlátnout, přidejte oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolte a opepřete. Podlijte bílým vínem, nechte provařit a přidejte nakrájenou čerstvou bazalku. Uvařené těstoviny vložte do pánve a promíchejte. Podávejte s hoblinkami parmezánu ozdobené snítkou čerstvé bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU