Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Semolinu, vejce a špenátové pyré vložte do kuchyňského robota a přidejte ještě trochu mouky (vždy, když přidáváte tekuté pyré, přidejte ještě mouku). Smíchejte v robotu, až se vytvoří hrudkovité těsto. Těsto přendejte na pracovní desku a ještě propracujte rukama. Z těsta vytvarujte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a vložte na půl hodiny do lednice odpočinout.
Odkrojte kousek těsta, posypejte moukou, vytvarujte menší placku a vyválejte pomocí strojku na těstoviny širší plát. Těsto přeložte a opět vložte do strojku. Otvor ve strojku postupně zužujte, až získáte opravdu tenký plát. Pomocí strojku nakrájejte nudle nebo jiný požadovaný druh. Vzniklé těstoviny opět poprašte moukou a vařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty al dente.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujte dozlatova na plátky nakrájený česnek. Jakmile začne česnek zlátnout, přidejte oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolte a opepřete. Podlijte bílým vínem, nechte provařit a přidejte nakrájenou čerstvou bazalku. Uvařené těstoviny vložte do pánve a promíchejte. Podávejte s hoblinkami parmezánu ozdobené snítkou čerstvé bazalky.