Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Semolinu, vejce, pár kapek olivového oleje a sépiové barvivo vložte do kuchyňského robota a smíchejte v hrudkovité těsto. Přendejte na pracovní desku a ještě propracujte rukama. Z těsta vytvarujte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a vložte na půl hodiny do lednice odpočinout.
Odkrojte kousek těsta, posypejte moukou, vytvarujte menší placku a vyválejte pomocí strojku na těstoviny na širší plát. Těsto přeložte a opět vložte do strojku. Otvor ve strojku postupně zužujte, až získáte opravdu tenký plát. Pomocí strojku nakrájejte nudle nebo jiný požadovaný druh. Vzniklé těstoviny opět poprašte moukou a vařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty al dente.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujte dozlatova na plátky nakrájený česnek. Přidejte krevety, podlijte bílým vínem, přidejte na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata, nasekaný tymián, osolte a opepřete. Jakmile krevety zrůžoví, jsou hotové a můžete stáhnout z ohně.
Uvařené těstoviny vložte přímo do pánve, můžete přidat i trochu vody z vaření, zamíchejte a nechte krátce provařit.
Těstoviny podávejte do hlubšího talíře, zakápněte olivovým olejem a ozdobte čerstvým tymiánem.