Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Oloupané a omyté brambory uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka, slijeme a nakrájíme na silnější plátky. Očištěnou mrkev, brokolici a celer omyjeme, nakrájíme na kostičky, blanšírujeme (krátce povaříme v osolené vodě), scedíme a přendáme do misky. Přidáme omytou a na kostičky nakrájenou cuketu.
Filety z lososa zbavíme kůže, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme z obou stran.
Na spodní část pečicího papíru poklademe asi 50 g plátků předvařených brambor. Osolíme podle chuti a nahoru položíme filet z lososa. Přidáme 2 rozmáčknuté stroužky česneku a 50 g předem připravené zeleniny a 4 lístky bazalky, zalijeme bílým vínem a pokapeme olivovým olejem. Okraje poloviny pečicího papíru potřeme rozšlehaným vejcem. Druhou polovinou pečicího papíru překryjeme lososa se zeleninou a okraje slepíme. Spojené okraje ještě jednou potřeme rozšlehaným vejcem a důkladně přeložíme. Takto připravenou obálku z pečicího papíru přendáme opatrně na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 8 až 12 minut. Při otevírání obálky dáváme pozor na páru, abychom se neopařili.
Lososa i zeleninu opatrně přendáme na talíř. Pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky bazalky.