Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Chlebíčky s rybí pomazánkou

Máte rádi uzené ryby? Připravte vynikající rybí chlebíčky na oslavu, které budou skvělou alternativou ke klasickým retro chlebíčkům s bramborovým nebo pochoutkovým salátem. Podívejte se na video šéfkuchaře Romana Pauluse v Kulinářské akademii Lidlu a dozvíte se, jak tradiční chlebíčky připravit, recept na salát z uzené makrely i tipy, jak vhodně pochoutku ozdobit, aby byla jako od opravdového profesionála. Předveďte se letos na Silvestra a překvapte své přátele oblíbenými a přesto jednoduchými a rychlými chlebíčky.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Rybí pomazánka

  • 150 g uzené makrely
  • 1 červená šalotka
  • 2 vejce
  • 1 citron (šťáva)
  • dijonská hořčice
  • 100 g nakládaných okurek
  • 100 ml majonézy
  • pepř
  • sůl

Chlebíček

  • 10 plátků veky
  • 5 nakládaných okurek
  • 5 křepelčích vajec
  • červená paprika
  • čerstvého koriandru

POSTUP

Recept na chlebíčky s rybí pomazánkou

Rybí pomazánka

Uzenou makrelu bez kostí a bez kůže rozdrobíme. Šalotku nasekáme najemno, vejce uvaříme natvrdo a nasekáme na kostičky a okurku nakrájíme na nudličky. Veškeré suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem a šťávou z citronu.

TIP: Jak připravit lahodnou domácí majonézu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chlebíček

Hotový salát nanášíme vidličkou na plátky veky.

Zdobíme půlkou křepelčího vajíčka vařeného natvrdo, proužkem červené papriky, ozdobně nakrájenou kyselou okurkou a lístkem koriandru.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU