Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Hermelínový chlebíček

Hermelín a jiné plísňové sýry jsou univerzálním produktem, který lze v kuchyni použít k přípravě pochoutek, salátů nebo hlavního chodu – rozložte ho na pizzu, přidejte do rizota nebo rozpusťte ve smetanové omáčce k těstovinám. Plísňové sýry jsou rovněž nedílnou součástí studené kuchyně, často jsou součástí tzv. finger food, které se podávají jako pohoštění během setkání s přáteli nebo rodinou. A nesmí chybět ani v silvestrovském menu. Roman Paulus vám v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu ukáže, jak připravit hermelínový chlebíček a jak jej ozdobit, aby nejen skvěle chutnal, ale i vypadal.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hermelínový salát

  • 150 g hermelínu
  • 1 × vejce „M”
  • 60 g salámu gothaj
  • 30 g šalotky
  • 1 × malá červená paprika
  • 90 g majonézy
  • pepř
  • sůl

Chlebíček

  • veka chlebíčková
  • hlávkový salát
  • hermelín
  • cherry rajčata
  • pažitka

POSTUP

Hermelínový salát

Hermelín, červenou papriku, salám nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, vejce pokrájíme, smícháme, přidáme majonézu, osolíme, opepříme a opět zamícháme.

Chlebíček

Veku nakrájíme šikmým řezem na plátky, naneseme hermelínový salát, ozdobíme listem hlávkového salátu, kouskem hermelínu, půlkou cherry rajčete a pažitkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.