Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Smícháme s vařenou kořenovou zeleninou nakrájenou na nudličky, cibulí na menší kousky, salámem na nudličky, okurkami nastrouhanými nahrubo a majonézou. Ochutíme hořčicí, solí, pepřem a cukrem. Pokud je salát příliš hustý, rozředíme lákem z okurek. Salát necháme rozležet, nejlépe přes noc.
Z majonézy a láku z okurek připravíme přeliv, nesmí být příliš řídký.
Veku nakrájíme šikmým řezem na plátky, naneseme vlašský salát, na něj položíme list hlávkového salátu, okurky nakrájené na plátky, půlku vařeného vejce, přelijeme majonézovým přelivem a posypeme šunkou nakrájenou na nudličky a nakrájenou pažitkou.