Drink na letní pohodu
Doba čtení 4 minut

Drink na letní pohodu

Konečně je to tady! Slunce, dovolená a dlouhé letní večery, kde nesmí chybět vynikající koktejly, které vás osvěží, ale zároveň potěší váš mlsný jazýček. V parných dnech je to přímo nutnost zvýšit pitný režim, i když se doporučuje pít hlavně čistou vodu, tu a tam si můžete dát třeba nějakou domácí limonádu. Pojďte si s námi připravit skvělé letní drinky.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Rychlé osvěžení

Když se řekne léto, my dodáváme meloun. Bez melounu to prostě není ono, souhlasíte? V Kuchyni Lidlu najdete skvělý recept na drink připravený právě z melounu. A k tomu ještě bezva tip: do vydlabané melounové slupky můžete připravit skvělý ovocný salát, i servírování tak bude stylové. V létě máme však možnost sáhnout i po jiných druzích melounu, my jsme zvolili žlutý meloun a cantaloupe a připravili jsme vydatné smoothie s melounem a rukolou. Kombinace melounu s rukolou a limetkou přijde v létě opravdu vhod.

Sladké jahody a svěží citron – limonáda připravená z těchto 2 surovin bude v létě to prvé ořechové. Jahody uspokojí chuť na sladké, citron zase osvěží, stačí jen dodat čerstvou mátu a vychutnat si to.

Stejně jako ovoce vás příjemně osvěží i zelenina, navíc ušetříte pár kalorií. Do smoothie můžete přidat všechno, na co si vzpomenete. Skvělý je například špenát, což vám potvrdí i Roman Paulus, který připravil zelené smoothie s broskvemi. Nebo vyzkoušejte čistě zeleninové smoothie, které zdánlivě připomíná gazpacho. Takže pokud máte tuto španělskou polévku rádi, pusťte se do toho.

Ani při přípravě nápojů se nebojte sáhnout po bylinkách. Ačkoli bazalku používáme spíše v kombinaci s rajčaty a mozzarellou, my vás přesvědčíme o tom, že i ve spojení s ovocem, v tomto případě s broskvemi, si pochutnáte. Nedílnou součástí tohoto nápoje je také okurka, která vás příjemně osvěží. Vyzkoušejte broskvovo-bazalkové smoothie a posuďte sami.

Oproti tomu máta je bylinka, která se v nápojích používá docela běžně. A je to prostě klasika, se kterou nikdy neuděláte chybu. Ochutnejte tedy smoothie z jablek, ananasu a máty.

 

V hlavní roli jogurt

Věděli jste, že jogurt ulevuje od spálenin ze sluníčka? Pokud se vám taková nepříjemnost přihodí, vyzkoušejte tento fígl s jogurtem. Jogurt však můžete vyzkoušet jako jednu z ingrediencí při přípravě nápojů, i koktejly na jogurtové bázi vás v parných dnech krásně zchladí. Zkombinujte ho například s borůvkami a broskvemi a dopřejte si lahodné smoothie. Pokud máte rádi exotické ovoce, vyzkoušejte recept na tropické smoothie, v němž najdete ananas, liči a banány.

Jogurtové koktejly nemusí být připravovány jen z ovoce, nebojte se přidat i zeleninu, vždyť takové tzaziki připravované z jogurtu, okurky a dalších surovin jsou přece famózní. Například mrkev v kombinaci s broskvemi je přímo fantastická. Recept na broskvovo-mrkvove smoothie najdete také v Kuchyni Lidlu.

Chci mlsat

I v létě máme nárok hřešit. Volba je jasná. Vysoké teploty přímo vyzývají k tomu, dát si zmrzku. Pokud máte rádi tradiční zmrzlinový pohár „Banana Split“, určitě vám zachutná i naše koktejlová verze. Banány rozmixujte s mlékem, podávejte s vanilkovou zmrzlinou a ozdobte dle vlastní fantazie, hodí se čerstvé ovoce, mleté oříšky či strouhaná čokoláda.

Chodíte-li rádi do lesa na borůvky a nosíte plné bandasky, pak určitě vyzkoušejte borůvkové smoothie s vanilkovou zmrzlinou.

A na závěr kalorická bomba – káva se zmrzlinou a se šlehačkou. V letě si ji však můžete bez výčitek dopřát, určitě ji brzy vyběháte na čerstvém vzduchu.

Nalákali jsme vás? Ať už si připravíte jakýkoli drink z naší nabídky, přejeme vám, ať si užijete pohodové léto.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU