Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Rumové koule

Rumové koule jsou tradiční nepečené cukroví, které se připravuje většinou jen pár dní před Štědrým dnem. Zaprvé nepotřebuje odležet a zadruhé se v něm skvěle uplatní všechny zbytky z předchozího pečení. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, ve kterém vám ukáže, jak ze zdánlivých zbytků, čokolády, kokosu a samozřejmě rumu připravit skvělé kuličky, které nakonec můžete obalit v restovaném strouhaném kokosu. Úspěch zaručen!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g rozlámané cukroví
  • 60 g mandle
  • 230 g čokoláda
  • 60 g rozinky
  • 60 g sušenky Speculatius
  • 2 × lžíce krupicový cukr
  • 2 × lžíce moučkový cukr
  • 20 g kokos (+ na obalení)
  • 120 g máslo
  • 6 × lžíce rum
  • potravinářská fólie
  • papírové košíčky

POSTUP

Kokos nasucho v pánvi opražíme dorůžova. 70 g čokolády nasekáme na malé kousky a 160 g čokolády rozpustíme. Pokud máme celé mandle, nasekáme je na menší kousky.

Rozlámané cukroví a sušenky rozmixujeme, přidáme mandle a kousky čokolády, rozinky, oba cukry, rozpuštěnou čokoládu, restovaný kokos, změklé máslo a rum. Vypracujeme kompaktní těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici asi 30 minut odležet.

Ze studeného těsta vypracujeme malé kuličky, které obalíme v restovaném kokosu a vložíme do papírových košíčků.

Skladujeme v uzavřené dóze v lednici, kde vydrží až několik týdnů.

Tip: Rumové koule jsou skutečně variabilní a slouží ke zpracování zbytků. Dělejte je až jako poslední a nebojte se jednotlivé suroviny nahradit či upravit podle toho, co máte zrovna k dispozici.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU