Kuchyně
Česká
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Rumové koule jsou tradiční nepečené cukroví, které se připravuje většinou jen pár dní před Štědrým dnem. Zaprvé nepotřebuje odležet a zadruhé se v něm skvěle uplatní všechny zbytky z předchozího pečení. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, ve kterém vám ukáže, jak ze zdánlivých zbytků, čokolády, kokosu a samozřejmě rumu připravit skvělé kuličky, které nakonec můžete obalit v restovaném strouhaném kokosu. Úspěch zaručen!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
22 788 kJ / 5 446 kcal
Bílkoviny
55,90 g
Tuky
319,70 g
Vláknina
38,20 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
554,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kokos nasucho v pánvi opražíme dorůžova. 70 g čokolády nasekáme na malé kousky a 160 g čokolády rozpustíme. Pokud máme celé mandle, nasekáme je na menší kousky.
02.Rozlámané cukroví a sušenky rozmixujeme, přidáme mandle a kousky čokolády, rozinky, oba cukry, rozpuštěnou čokoládu, restovaný kokos, změklé máslo a rum. Vypracujeme kompaktní těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici asi 30 minut odležet.
03.Ze studeného těsta vypracujeme malé kuličky, které obalíme v restovaném kokosu a vložíme do papírových košíčků.
04.Skladujeme v uzavřené dóze v lednici, kde vydrží až několik týdnů.
Rumové koule jsou skutečně variabilní a slouží ke zpracování zbytků. Dělejte je až jako poslední a nebojte se jednotlivé suroviny nahradit či upravit podle toho, co máte zrovna k dispozici.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT