Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Medovníkové koule

Milujete medovník? Pokud se doma nechcete pouštět do pečení celého dortu, vystačíte si s jednoduchými medovníkovými kuličkami, které skvěle poslouží i jako netradiční vánoční cukroví. Šéfkuchař Roman Paulus připravil video recept, ve kterém ukazuje, jak kuličky z medovníku rád dělá on sám. Dozvíte se tedy kromě návodu na samotné koule i trik, jak je jednoduše naplnit zkaramelizovaným kondenzovaným mlékem.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Medovníkové koule

  • 240 g namletých medovníkových plátů + na obalení
  • 100 g másla
  • 200 g karamelového kondenzovaného mléka + na plnění
  • 60 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce medu
  • cukrářský sáček

POSTUP

Medovníkové pláty a ořechy nastrouháme nebo rozmixujeme.

Tip: Jak si připravit medovníkové pláty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Namleté pláty, změklé máslo, karamelové kondenzované mléko, med a mleté ořechy zpracujeme v kompaktní lehce lepivé těsto.

Z hmoty vytvoříme kuličky (každá asi 15 g), které necháme v lednici 30 minut zatuhnout. Poté do nich palcem uděláme důlek, naplníme karamelovým kondenzovaným mlékem, uzavřeme a vytvarujeme kuličku. Tu následně obalíme v namletých medovníkových plátech.

Skladujeme v lednici.

 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU