Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do hrnce nalijeme vodu a zahřejeme. Na hrnec položíme kovovou mísu, do které nasypeme cukr, přidáme rozpuštěné máslo, med a mícháme nad vodní lázní, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme vejce, jedlou sodu a ocet (díky němu se konzistence změní a hmota zbělá). Směs přendáme do mísy, přidáme mouku a zpracujeme (v robotu) v jednolité poměrně tekuté těsto.
Dáme na hodinu zatuhnout do lednice, poté z těsta vytvarujeme kvádr, který zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc odpočívat v lednici.
Druhý den těsto rozdělíme na tolik částí, kolik budeme chtít plátů (obvykle 3 díly), a z každého vyválíme mezi pečicími papíry asi 4 mm silný plát. Formou na dort si můžeme naznačit tvar, celý plát propícháme vidličkou a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 7–12 minut do zlatova podle typu trouby.
Hotový plát necháme vychladnout, vykrojíme tvar podle potřeby a odřezky použijeme na posypání medovníku nebo obalení medovníkových koulí.