Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z medovníkových plátů vykrájíme 3 kola o průměru 22 cm. Odřezky nastrouháme nebo rozmixujeme na drobenku.
Tip: Jak připravit medovníkové pláty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Šlehačku vyšleháme, ručně do ní vmícháme mascarpone pokojové teploty a postupně i karamelové kondenzované mléko. Želatinu namočíme a necháme změknout. Následně vyždímáme, v hrnci rozpustíme, přidáme trochu předpřipraveného krému, dobře rozmícháme a následně želatinovou směs nalijeme do zbylého krému a důkladně promícháme.
Vodu s cukrem svaříme na sirup a ke konci přilijeme i rum. Rozvarem bohatě potíráme jednotlivé medové pláty, které pomažeme krémem a vrstvíme na sebe (dáváme pozor, aby nám zbyl krém i na hrany dortu). Necháme v lednici zatuhnout alespoň 2 hodiny. Ztuhlý dort potřeme zbylým krémem i po stranách a obalíme v medovníkové drobence (rozmixovaných odřezcích medovníkových plátů).
Necháme opět zatuhnout. Dort ozdobíme karamelovou omáčkou a půlkami vlašských ořechů.
Tip: Jak připravit karamelovou omáčku zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.