Roman Paulus
Doba přípravy5 min.

Nejlepší koření na ryby

Máte chuť na něco lehkého? V létě se jasně nabízí grilovaná ryba. Nezapomeňte ji ale patřičně okořenit, třeba oblíbenou směsí koření Romana Pauluse.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lžíce sušený tymián
  • 1 × lžíce mletý černý pepř
  • 1 × lžíce sůl
  • 1 × lžíce sušený česnek
  • 1 × lžíce chilli vločky
  • 1 × lžíce drcený kmín
  • 1 × citron (kůra)

POSTUP

1. V míse smícháme tymián, pepř, sůl, sušený česnek, chilli vločky, drcený kmín a nastrouhanou citronovou kůru. 

Tip: Čerstvou kůru použijte pouze v případě, že koření okamžitě spotřebujete. Pro uskladnění používejte sušenou kůru.

2. Tato kořenicí směs se skvěle hodí na pstruha, kterého posypeme kořením ze všech stran, zakápněme olejem, necháme marinovat asi 5 minut a grilujeme.

Tip: Jako alternativu můžete také použít šalvěj, kopr, římský kmín a estragon.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.