Hledáte nejlepší koření na grilované kuře? Voilà, Roman Paulus pro vás namíchal tu nejlepší kořenicí směs na grilování drůbeže.
Hledáte nejlepší koření na grilované kuře? Voilà, Roman Paulus pro vás namíchal tu nejlepší kořenicí směs na grilování drůbeže.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V míse smícháme mletou papriku, tymián, drcený kmín, mletý černý pepř, sušenou cibuli, sušený česnek a sůl. Takto připravenou směsí můžeme okamžitě okořenit celé kuře nebo i jednotlivé části kuřete.
Tip: Variantou může být také sušený zázvor, rozmarýn, sušená cibule, sušený česnek, citronová či pomerančovou kůra a také levandule, která s drůbeží krásně ladí.
2. Po nakořenění necháme dvě hodiny odležet.
3. Uvedené množství koření vystačí asi na 1 kuře. Koření, které zbyde, můžeme uskladnit v uzavíratelné sklenici a použít příště.
Tip: Máte rádi orientální chutě? Zkuste kari nebo tandoori koření a marinujte kuře také s jogurtem.