Roman Paulus
Doba přípravy5 min.

Nejlepší koření na drůbež

Hledáte nejlepší koření na grilované kuře? Voilà, Roman Paulus pro vás namíchal tu nejlepší kořenicí směs na grilování drůbeže.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lžička mletá paprika
  • 1 × lžička sušený tymián
  • 1 × lžička drcený kmín
  • 1 × lžička mletý černý pepř
  • 1 × lžička sušená cibule
  • 1 × lžička sušený česnek
  • 1 × lžička sůl

POSTUP

1. V míse smícháme mletou papriku, tymián, drcený kmín, mletý černý pepř, sušenou cibuli, sušený česnek a sůl. Takto připravenou směsí můžeme okamžitě okořenit celé kuře nebo i jednotlivé části kuřete.

Tip: Variantou může být také sušený zázvor, rozmarýn, sušená cibule, sušený česnek, citronová či pomerančovou kůra a také levandule, která s drůbeží krásně ladí.

2. Po nakořenění necháme dvě hodiny odležet. 

3. Uvedené množství koření vystačí asi na 1 kuře. Koření, které zbyde, můžeme uskladnit v uzavíratelné sklenici a použít příště.

Tip: Máte rádi orientální chutě? Zkuste kari nebo tandoori koření a marinujte kuře také s jogurtem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.